Rooms Katholieke Basisschool De Zevensprong

Pythagorasstraat 384 7323 HW Apeldoorn

  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Zevensprong
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Zevensprong
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Zevensprong
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Zevensprong

In het kort

Toelichting van de school

De Zevensprong is een van de mooiste scholen van Apeldoorn, een school in het groen. De school staat in de wijk Zevenhuizen, vlakbij de wijk Zuidbroek. De Zevensprong is een katholieke basisschool met adaptieve kenmerken, dat betekent dat we veel aandacht hebben voor de verschillen tussen kinderen. Structuur, rust en regelmaat in het leerproces zien wij als voorwaarden om te leren leren van, met én door elkaar. De leeromgeving is uitnodigend en activerend van karakter en draagt er toe bij dat kinderen plezier in het leren en ontwikkelen ervaren. Vanaf groep 1 stimuleren wij de kinderen samen te werken en om zelfstandig te werken; zo werken we vanaf groep 1 met een planbord. Er is veel aandacht voor de taal- leesontwikkeling van kinderen en er is een goede samenwerking met de taalklas. We hechten veel waarden aan werken en leren in goede harmonie met elkaar, daarom besteden we ruime aandacht aan de sociaal- emotionele ontwikkeling van kinderen; we zijn een kanjerschool!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Structuur
  • Kanjertraining
  • Rust
  • Kinderopvang
  • Warm pedagogisch klimaat

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze school heeft 9 groepen verdeeld in 2 kleutergroepen 1/ 2, een groep 3, een groep 4, een groep 5, twee groepen 6, en enkele groepen 7 en 8. Wij hebben een Taalklas voor kleuters waarin ondersteuning geboden wordt aan leerlingen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

In groep 1/2 zitten kleuters van verschillende leeftijden bij elkaar.
Vanaf groep 3 werken wij met homogene groepen: leerlingen van ongeveer dezelfde leeftijd zitten bij elkaar en volgen hetzelfde lesprogramma.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
196
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven