Basisschool Het Bovenland

Akersluis 1 A 1066 ER Amsterdam

  • Schoolfoto van Basisschool Het Bovenland
  • Schoolfoto van Basisschool Het Bovenland
  • Schoolfoto van Basisschool Het Bovenland
  • Schoolfoto van Basisschool Het Bovenland
  • Schoolfoto van Basisschool Het Bovenland

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Leerkrachten kunnen om verschillende redenen tijdelijk afwezig zijn. Uitgangspunt bij vervanging van leerkrachten is om het onderwijs aan de kinderen zo goed mogelijk te laten continueren. We proberen in het geval van kortdurend verlof (bv. verhuisverlof) om de leerkracht te vervangen. De duo-leerkracht, een andere parttime leerkracht of een invaller geeft dan de groep les.

Wanneer een leerkracht ziek is en wij hebben geen vervanging kunnen regelen, dan zullen wij u vragen uw kind thuis op te vangen. Alleen wanneer de ouders geen opvang thuis kunnen regelen, mogen deze leerlingen naar school komen en worden dan verdeeld over de andere groepen.

Het lerarentekort in het basisonderwijs is groot en bij ons op school hebben wij hier helaas ook me te maken. Het niet kunnen opvangen van groepen omdat er geen vaste leerkracht voor de groep te vinden is, proberen wij te voorkomen, maar het kan voorkomen dat een groep langere tijd een vaste dag thuis werkt of een andere invulling van hun schooldag heeft (creatief of sportief).

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

In de ochtend besteden alle groepen aandacht aan de kernvakken (rekenen en taal). Bij deze vakken profiteren ze van een gestructureerde manier van lesgeven. De leerkracht staat voor de klas en geeft les aan verschillende niveaus. Hiervoor maken wij gebruik van het directe instructiemodel.

In de middag geven we thematisch onderwijs waarbij leren, onderzoeken en ontdekken centraal staat. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Het team van Het Bovenland denkt in mogelijkheden om passend onderwijs mogelijk te maken. Wij geven leerlingen die hiervoor in aanmerking komen extra ondersteuning binnen de mogelijkheden die wij op school hebben.

Bij ons in de school zie je dit terug in:    

  • Een groot ondersteuningsteam wat korte lijntjes heeft met de leerkrachten wat de mogelijkheid geeft tot het snel hulp bieden aan individuele kinderen.     
  • Goed contact met het Ouder Kind Team.   
  • Regelmatig een zorgbreedte overleg tussen directie, intern begeleiders, ouder-kind adviseur, leerplichtambtenaar en schoolarts of schoolverpleegkundige.

Voor de toekomst hebben wij als ambitie onze zorgstructuur in stand te houden en indien mogelijk een uitbreiding vorm te geven met meer externe experts op specifieke ontwikkelproblemen van kinderen en/of handen in de klas. De andere ambitie is het vergroten van de kennis en kunde van de groepsleerkrachten, zodat zij zich vaardig voelen in het ondersteunen van leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven