IJdoornschool

Alkmaarstraat 14 1024 TT Amsterdam

  • Centrale hal
  • Instructiemoment
  • Onze mediatoren
  • Gebruik van wisbordjes
  • Leer- en werkplekken

Het team

Toelichting van de school

Binnen de school wordt er gewerkt met 'labs'. Alle leerlingen krijgen in blokken verschillende disciplines aangeboden, zoals dans, muziek, beeldende vorming, mediawijsheid etc. De labs worden gegevens door vakdocenten. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Indien mogelijk wordt de vervanging intern geregeld. Tevens maken wij gebruik van de invalpool 'A'dam Onderwijs' voor alle korte en langdurende vervangingen in de openbare scholen in Amsterdam. Vanwege een tekort aan invallers is het niet altijd mogelijk om een invaller te vinden

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een groep te verdelen. Wanneer er intern geen vervanging beschikbaar is en er al een groep verdeeld is, dan zijn wij genoodzaakt een groep naar huis te sturen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De IJdoornschool telt 16 groepen:

  • onderbouw: vier groepen 1/2 
  • middenbouw: 3A, 3B, 4A, 4B, 5A, 5B
  • bovenbouw: 6A, 6B, 7A, 7B, 8A, 8B

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Alle vakken sluiten aan bij het thema waar de groepen één en twee gedurende een periode van 4 weken mee werken. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De onderwijstijd die aangegeven staat bij lezen is de tijd die wij besteden aan technisch en begrijpend lezen. Hiervoor wordt de methode Blink gebruikt. In de methode Blink wordt middels zelfstandig lezen, wereldlezen, mini-college en voorlezen aandacht gegeven aan begrijpend lezen, technisch lezen en leesbevordering.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De IJdoornschool is een openbare basisschool met een gemengde populatie. Wij koesteren de verschillen. Het doel is dat er voor een ieder goed onderwijs geboden wordt in een veilig omgeving, zodat de leerlingen zich didactisch en sociaal-emotioneel optimaal kunnen ontwikkelen. Er wordt bij ons gedacht in mogelijkheden en een ieder is welkom, mits dit passend is binnen de grenzen van Passend Onderwijs.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op de IJdoornschool is de laatste jaren hard gewerkt aan de basis en extra ondersteuning op reken- en taalgebied. Door de nauwe samenwerking met het expertisecentrum Innoord en de inzet van onderwijsassistenten die vanuit de NPO gelden worden betaald, is er veel ingezet op extra ondersteuning van individuele leerlingen. Door de inzet van het Doelab en het Leerlab, is er praktijkgericht aanbod en aanbod voor leerlingen die binnen de klas extra uitdaging nodig hebben op leergebied ingezet. Het komende jaar gaat de school aan de slag met de inzet van effectieve didactiek onder leiding van Excel. Tevens wordt er ingezet op gedrag en sociaal emotioneel leren in de school. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven