Goeman Borgesiusschool

Aalbersestraat 35 1067 EZ Amsterdam

Schoolfoto van Goeman Borgesiusschool

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Verlof/verzuim van personeel wordt in eerste instantie intern opgelost. Mocht dit niet lukken dan zullen wij kijken of er een invaller beschikbaar is. Is dit niet mogelijk, dan wordt de groep leerlingen verdeeld. Bij afwezigheid van te veel personeel zal in het uiterste geval de ouders gevraagd worden hun kind thuis op te vangen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Goeman Borgesiusschool wordt gewerkt in heterogene groepen. We streven er naar om zo min mogelijk combinatiegroepen te formeren. Onze kleuterklassen bestaan wel altijd uit een combinatiegroep 1/2. Naast de 3 regulieren kleutergroepen 1/2 starten wij in januari met een instroomgroep met de jongste kinderen. Zij stromen na de zomervakantie door in de reguliere groepen 1/2.
Daarnaast beschikt de school over grote leerpleinen waar de leerlingen zelfstandig aan hun taken kunnen werken of uitgedaagd worden om zelfstandig met materialen aan de slag te gaan. Op deze leerpleinen is een leerkracht of onderwijsassistent aanwezig die de leerlingen ondersteunt en begeleidt waar nodig.

Per bouw zijn de klassen verdeeld in units. Zo werken wij met een unit 1/2, unit 3/4, unit 5/6 en een unit 7/8. De klassen hebben hun eigen groepsleerkracht(en) en daarnaast werkt er in elke unit een onderwijsassistent. 

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

/

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Zie bijlage SOP

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

In ons SOP (zie bijlage) geven wij aan waarmee we leerlingen extra ondersteuning kunnen bieden. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven