Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land

Watersteeg 87 3824 EL Amersfoort

  • Schoolfoto van Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land
  • Schoolfoto van Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land
  • Schoolfoto van Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land
  • Schoolfoto van Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land
  • Schoolfoto van Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land

Het team

Toelichting van de school

Met 9 leerkrachten en 3 onderwijsassistenten als basis geven wij vorm aan ons onderwijs. Daarnaast maken wij gebruik van diverse vakleerkrachten voor o.a. beweging en levensbeschouwing.

Als onderdeel van een Kind Centrum (KC) wordt ons team verrijkt met pedagogisch medewerkers van de kinderopvang, speelleergroep (peuters) en BSO.

Verder is er ondersteuning van een conciërge, administratief medewerkster, een Intern Begeleider en directeur.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht afwezig is, dan wordt er vervanging aangevraagd bij onze samenwerkingspartner PIO-Transvita.

Mocht het onverhoopt zo zijn dat er geen invaller beschikbaar is, dan proberen wij de vervanging intern op te lossen, door collega's te vragen om de groep over te nemen. Mocht ook dat niet lukken, dan worden de leerlingen over de andere groepen verdeeld. De groepen 1/2 worden niet over andere groepen verdeeld.

Als het verlof langer duurt, zonder vervanging, dan wordt bij de tweede dag een andere groep verdeeld. De vrijgeroosterde leerkracht wordt dan ingezet voor de groep met de afwezige leerkracht.

Bij aanhoudende afwezigheid wordt per situatie verder gekeken wat wenselijk en haalbaar is. Hierover wordt met ouders gecommuniceerd. Alleen in het uiterste geval wordt een groep naar huis gestuurd.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij bieden onderwijs aan een brede populatie. De afgelopen jaren hebben wij diverse ervaringen opgedaan en hierdoor expertise opgebouwd ten aanzien van o.a. spraak-/taalproblematieken, dyslexie, aandacht- en/of gedragsproblemen, AD(H)D en hoogbegaafdheid.

Naast onze eigen kennis en kunde onderhouden wij nauwe banden met het samenwerkingsverband en de specialisten binnen onze stichting die ons hierbij kunnen ondersteunen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De afgelopen jaren hebben we diverse ervaringen opgedaan en expertise opgebouwd ten aanzien van spraak-/taal problemen, dyslexie en AD(H)D. We willen onze expertise vergroten door vakspecialisten binnen ons team op te leiden, om de brede basisondersteuning nog verder te versterken. Afgelopen schooljaar zijn we gestart met het opleiden van deze specialisten. Binnen ons team is 1 leerkracht bijna afgestudeerd als hoogbegaafdheidsspecialist en 1 leerkracht is opleider in school . Deze specialisten krijgen een initiërende, begeleidende en coachende rol binnen het team. Door teamscholing en individuele scholing en expertise ondersteunen we elkaar in verdere ontwikkeling van de basisondersteuning. Mochten er zaken zijn waar we meer specialisme voor nodig hebben, kunnen we terecht bij het Samenwerkingsverband (SWV de Eem). Daarnaast werken we nauw samen met de andere scholen binnen onze Stichting.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Met onze samenwerkingspartner Ska vormen we een KC (Kindcentrum), waarbij wij opvang en onderwijs van 0 tot 13 jaar onder één dak realiseren. Hierbij hebben wij de mogelijkheid om leerlingen met een VVE-indicatie op te nemen. Als school zijn wij geen officiële VVE-school.

De baby's stromen als peuter vloeiend door in de speelleergroepen (2 tot 4 jaar). De peuters hebben op hun beurt weer nauwe aansluiting met de kleuters, zodat de overgang naar school voor hen in een doorgaande lijn verloopt. Het leerstofaanbod wordt al in een vroeg stadium afgestemd tussen school en de speelleergroepen (voorheen peuterspeelzaal).

Terug naar boven