Openbaar Kindcentrum De Meander

Het Avontuur 45 3823 DW Amersfoort

In ieder jaargetijde staan wij er gekleurd op!

Het team

Toelichting van de school

Het team van De Meander bestaat uit een groep zeer enthousiaste, ervaren leerkrachten en begeleiders. Samen maken ze van iedere dag weer een bijzondere belevenis voor de leerlingen. Op De Meander is goed klassenmanagement een voorwaarde voor het geven van goed circuitonderwijs. Hierdoor komt meer ruimte voor individuele benadering van leerlingen. Hiervoor zijn behalve professionalisering, collegiale consultatie, intervisie en reflectie nodig. Voorwaarden hiervoor zijn goede faciliteiten, helder taakbeleid en gebruik maken van de persoonlijke kwaliteiten van de leerkrachten.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Ook leerkrachten kunnen ziek worden. Die ervaring hebben wij allemaal. Op het moment dat een leerkracht ziek is, dan wordt een verzoek ingediend bij de vervangingspool om een vervanger in te zetten op onze school. Vaak wordt dan het tekort aan leerkrachten merkbaar; er is geen vervanger beschikbaar. Als er ook binnen ons eigen netwerk niemand beschikbaar is, dan schakelen wij over op een noodplan. Op de eerste dag  worden alle kinderen van de groep van de zieke leerkracht verdeeld. Zij krijgen dan een deel van het werk van die dag mee en gaan daar zelfstandig mee aan de slag onder het toeziend oog van een andere leerkracht. Het programma gaat dus voor een deel door.  Mocht het zo zijn dat de tweede dag er nog geen vervanger beschikbaar is, dan wordt u via de mail op de hoogte gebracht dat de kinderen thuis kunnen blijven. Alleen in het geval dat u geen opvang kunt regelen kunnen de kinderen wel naar school. Zij worden dan onderverdeeld onder de overige groepen en krijgen alleen zaken mee om te doen die niets met het normale programma te maken hebben. Hierdoor ontstaat er geen verschil in waar kinderen zijn in het programma.  Voor een mogelijke derde dag zonder invaller kijken wij of het mogelijk is een ambulante medewerker met lesbevoegdheid voor de groep te zetten, of een andere groep te verdelen.  Voor de kleuters is de regeling anders. Daar zullen wij bij de eerste dag afwezigheid van de leerkracht, zonder invalleerkracht u al mailen met de vraag uw zoon/dochter thuis te houden. Dit, doordat wij maar twee kleutergroepen hebben en het voor de leerkrachten en de kinderen te belastend is om met twee groepen volledig samengevoegd te zijn.  Wanneer er ziekte voor langere tijd is en een groep al vaker verdeeld is geweest of thuis is gebleven, dan kunnen wij er ook voor kiezen om vooraf al te kiezen een andere leerkracht voor de groep te zetten en u vroegtijdig op de hoogte te brengen van het feit dat uw kind thuis mag blijven indien u opvang heeft. 

Informatie over afwezigheid van leerkrachten ontvangt u altijd via Parro. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Meer informatie vindt u in onze schoolgids.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op De Meander worden verschillende vormen van ondersteuning aangeboden door externen. Dit zijn specialisten, die na diagnosticeren de ondersteuning tijdens schooluren verzorgen. Dit kan zijn n.a.v. een onderzoek op taal-spraakgebied of op cognitief gebied. Er wordt ondersteund door o.a. logopediste, remedial teacher, dyslexie-specialist, orthopedagogen en creatief therapeute. Bekostiging van deze extra ondersteuning vindt plaats via de verzekering van ouders of via een onderwijsarrangement vanuit het samenwerkingsverband.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op dit moment zien wij ondersteuning als voldoende. Er zijn voor nu geen verdere ambities. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In het kader van ons Integraal Kindcentrum hebben wij ook Speelleergroepen binnen ons gebouw. Deze Speelleergroepen worden geleid door Ska-kinderopvang. De kinderen vanaf 2 jaar kunnen hier terecht. In principe komen de kinderen 2 ochtenden, kinderen met een VE-indicatie komen 4 ochtenden naar ons toe. Zij worden begeleid en komen op die manier al in aanraking met een groepssetting, doen gezamenlijke activiteiten en weten al waar zij straks naar school gaan. Drempelverlagend, vertrouwd én handig. De kinderen die naar De Draakjes gaan spelen samen met de kleuters buiten en doen activiteiten samen. Dit leidt ertoe dat een overstap naar onze kleutergroepen soepel verloopt. Een mooie voorbereiding dus op het 'naar school gaan'.

Terug naar boven