SBO De Watertuin

Churchilweg 3-7 1314 RA Almere

  • Schoolfoto van SBO De Watertuin
  • Schoolfoto van SBO De Watertuin
  • Schoolfoto van SBO De Watertuin
  • Schoolfoto van SBO De Watertuin

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Ieder jaar bevragen we de leerlingen van leerjaar 6, 7 en 8 over hun welbevinden en de sociale veiligheid. Voor schooljaar 2023 – 2024 is de respons 87%.

Op de vragen over de veiligheidsbeleving geeft 86% van de leerlingen aan dat ze zich meestal of altijd veilig voelen. Dit resultaat is 8% hoger dan het jaar ervoor. Naar aanleiding van het onderzoek vorig jaar hebben we ons gericht op de veiligheid tijdens het buitenspelen. Dat is verbeterd. Wat betreft de fysieke veiligheid geeft 87% van de leerlingen aan slechts af & toe of nooit het slachtoffer te zijn van fysiek onveilig gedrag. Dat is hetzelfde resultaat als bij de vorige meting.

Op de vragen naar het welbevinden geeft 70% van de leerlingen aan zich meestal of altijd goed te voelen op school. Dit resultaat is vergelijkbaar met de vorige meting (69%).

We besteden dit schooljaar extra aandacht aan de PBS-methodiek (Positive Behaviour Support), waarmee we positief gedrag aanleren, inoefenen en waarderen. Daarnaast is er een duidelijk protocol voor hoe we omgaan met en optreden tegen (fysieke) onveiligheid.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

In schooljaar 2022 - 2023 hebben we de oudertevredenheid onderzocht. Dit doen we periodiek. We onderzoeken dit aan de hand van een vragenlijst (WMK-PO). De respons op dit onderzoek was erg laag; slechts 10% van de ouders heeft de vragenlijst ingevuld. Daarmee is de waarde van de verzamelde informatie beperkt relevant.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven