Nieuwsbrief
Wekelijks wordt er een digitale nieuwsbrief uitgegeven om u op de hoogte te houden over de gang van zaken op onze school. Tevens zullen de leerkrachten u via de mail op de hoogte houden van specifiek groep gerelateerde zaken.
Klasbord
Iedere groep heeft een app waar de ouders zich voor kunnen aanmelden. Als ouder krijgt u een code, waarmee u zich kunt aanmelden, zodat u op de hoogte gebracht wordt van zaken die in de groep actueel zijn. Dit kunnen ook foto’s van een evenement zijn.
Kennismakingsgesprek
Aan het begin van het schooljaar wordt er in iedere klas een ouder/kindgesprek gehouden met de eigen groepsleerkracht. Dit is niet verplicht, maar wel zinvol. Ouders en kinderen kunnen op die manier vrijblijvend kennismaken met de leerkracht en de verwachtingen naar elkaar kunnen worden uitgesproken zodat er een goede start gemaakt kan worden.
Tien-minutengesprek en rapporten
De kinderen krijgen drie keer per jaar een rapport mee naar huis. Na het eerste en tweede rapport volgen er tien- minutengesprekken met de ouders waarin gesproken wordt over de vorderingen die de kinderen hebben gemaakt. Als de leerkracht of u als ouder merkt dat er eerder of vaker gesprekken noodzakelijk zijn, dan wordt er contact met elkaar opgenomen.
Website:
De school heeft ook een website. Hierop vindt u recente informatie betreffende schoolzaken, jaarplanning en nieuwsbrieven. Ook zijn op onze website foto’s van de leerlingen en activiteiten te vinden.
Algemene ouderavond
Doorgaans wordt er jaarlijks een algemene ouderavond georganiseerd over een onderwerp dat voor alle ouders van belang is.
Informatieoverdracht tussen ouders
Wij gaan er van uit dat gescheiden ouders de informatie aan elkaar doorgeven. We geven in principe alle informatie één keer mee met het oudste kind van een gezin. Hierbij is voor ons de aangewezen voogd de contactpersoon.
Vragen
Ondanks genoemde informatiebronnen kan het natuurlijk zo zijn dat u toch nog vragen heeft. U kunt dan de leerkrachten of de directeur aanspreken of de school telefonisch benaderen. Bij dit laatste willen wij u vragen dit buiten de schooluren om te doen, zodat de leerkrachten zich kunnen concentreren op de kinderen.
Wij vinden het contact met ouders erg belangrijk en doen ons best u regelmatig te informeren over de gang van zaken binnen onze school. In de eerste plaats als het over uw kind en zijn groep gaat, maar ook over belangrijke dingen die op school gebeuren. Wij zien de communicatie tussen u en onze school als tweerichtingsverkeer en vinden het daarom prettig als u de school tijdig op de hoogte brengt van zaken rondom uw kind.
Rapportage naar derden
Schoolgegevens van kinderen horen thuis bij de ouders en op school. De school en de ouders hebben de plicht om deze gegevens op een juiste manier te behandelen. Deze gegevens zijn niet voor iedereen beschikbaar. Toch kan het zijn dat een school de gegevens aan anderen door moet geven.
De wet op de privacy die in 2018 van kracht werd, regelt heel veel zaken voor ons. Daar hebben we ons aan te houden; hoe ongemakkelijk dat soms ook is.
Doorgeven van informatie kan alleen met toestemming van ouders/verzorgers. Vaak gaat dit “vanzelf” goed; ouders vragen ons om een vragenlijst in te vullen voor een arts bijvoorbeeld. Wel zal dit schriftelijk vast moeten liggen. Bij een verhuizing naar een andere school, moet de school een overstapdossier (OSO) opstellen, dit laten we uiteraard lezen aan de ouders/verzorgers. Hier hebben de ouders het inzagerecht en recht op een exemplaar van het beschrevene.
De informatie die wij op school hebben, beperkt zich tot de gegevens die u op het inschrijfformulier hebt aangegeven en natuurlijk de gegevens uit het leerlingvolgsysteem. Op het aanmeldingsformulier kunt u tevens aangeven of u akkoord gaat met de uitwisseling van gegevens naar een aantal instanties waarmee wij regelmatig overleg hebben. Denk hierbij aan de GGD en de peuterspeelzaal als voorbeelden. Jaarlijks vragen wij u om een toestemmingsformulier te tekenen, waarin we zoveel mogelijk zaken omtrent privacy met u proberen af te stemmen.
Regelmatig worden wij als school ook gevraagd om bijvoorbeeld adresgegevens door te geven aan andere instanties. Wij werken hier niet aan mee. Het kan voorkomen dat wij u incidenteel toestemming vragen om dergelijke gegevens wel door te geven, maar wij zullen de gegevens nooit ongevraagd doorgeven. Wij proberen dit wel in één keer te regelen; aan het begin van het schooljaar. Zo voorkomen we een stortvloed aan briefjes waarin u steeds per situatie toestemming moet geven of dat juist niet doet. Denk hierbij aan gegevens voor deelname aan het schoolvoetbal, het verkeersexamen (beiden in de bovenbouw) of andere activiteiten buiten school. Klasbord is een app waarin we wel foto’s plaatsen, daarvoor kunt u jaarlijks toestemming geven. Dit is een afgesloten omgeving waarvan de leerkracht precies weet wie de berichten ontvangt; de ouders/verzorgers van de betreffende klas.
Uitzondering hierop vormt Veilig . Als deze instantie ons belt en om informatie vraagt, kan het zijn dat wij het verzoek krijgen dit niet aan u door te geven.