Scholenopdekaart

C.B.S. De Schakel

C.B.S. De Schakel

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Denominatie: Protestants-christelijk

Wie zijn wij?  De Schakel is een school die staat voor Christelijk thuis en nabij onderwijs, waar vertrouwen in jezelf en de ander bovenaan staat! Waar grote betrokkenheid tussen kind, ouders en school voor onderlinge verbondenheid zorgt, waardoor er vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid gezocht wordt naar de mogelijkheden die het kind nodig heeft om tot ontwikkeling te komen.   Als team willen wij de kinderen van onze school voorbereiden en uitdagen om hun eigen specifieke plek in de wereld in te nemen, door:

·         zelfvertrouwen te stimuleren

·         nauw samen te werken met de mensen om het kind heen

·         kennis over te dragen en vaardigheden te helpen ontwikkelen voor de toekomst

·         verwondering en nieuwsgierigheid te stimuleren

·         in vertrouwen het kind mede verantwoordelijk te maken voor zijn eigen leren  

Hierbij staat de liefde voor de kinderen centraal! Het hart is het centrum van passie, het is de drijfveer om in beweging te komen. Het is ook de plek voor de persoonlijke omgang met God. Het hoofd blijft een geheimenis. We willen aansluiten op ieder zijn unieke zijn, in de wijze waarop het kind leert. Het hoofd is tevens de plek waar we onthouden wat belangrijk is. Handen geven vorm aan de ideeën van ons hoofd en de passie van ons hart. Handen zijn er om mensen te kunnen helpen, om samen te werken en te binden.   We vinden het belangrijk dat een kind zich op eigen wijze mag ontwikkelen op het gebied van hart (de drijfveer), hoofd (ons denken) en handen (vormgeven aan de ideeën van ons hart en hoofd). Wij geloven dat onze school een plek mag zijn, waar we mogen groeien en Gods liefde willen laten zien door de dingen die we zeggen en doen.

Wilt u dit zelf komen ervaren? U bent van harte welkom op onze school! 

Een afspraak kunt u telefonisch (0345-581724) of  via mail (directie@cbsschakel.nl) met onze directeur maken. Na dit gesprek kunt u besluiten of De Schakel in Meteren de plek is voor uw kind.

Download de schoolgids

Contactgegevens

J H L van Herwaardenstr 4
4194RR Meteren

Telefoon:
0345581724
Website:
www.cbsschakel.nl
E-mailadres:
directie@cbsschakel.nl

Volg deze school

Schooldirectie en -bestuur

Schoolbestuur

Sticht. Scholen met de Bijbel in de Betuwe

Aantal scholen:
5
Aantal leerlingen:
1051
Website:
www.ssbb.nl

Samenwerkingsverband

Vereniging Betuws Primair Passend Onderwijs


Foto-impressie