Carolus Clusius College

Kamperweg 1 8019 AV Zwolle

  • Schoolfoto van Carolus Clusius College
  • Schoolfoto van Carolus Clusius College
  • Schoolfoto van Carolus Clusius College
  • Schoolfoto van Carolus Clusius College
  • Schoolfoto van Carolus Clusius College

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het CCC heeft een uitgebreid aanbod van leerlingondersteuning. Wanneer het met een leerling niet lekker loopt, is er binnen de school vaak van alles aan te doen. Ook het netwerk van ondersteuning buiten school is groot. Als we intern geen oplossing kunnen vinden voor of met een leerling, dan is er een externe partner om de ondersteuning van ons over te nemen. Onze ondersteuning is in principe altijd kortdurend en gericht op de voortgang van het onderwijsleerproces. De zorgcoördinator helpt je zoeken naar de grenzen en kent vanuit het netwerk juiste routes voor doorverwijzing. Met de komst van passend onderwijs wordt er steeds meer van de school gevraagd als het gaat om een passend aanbod voor elke leerling. Een mooie uitdaging voor ons allemaal!

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven