Elde College Sint-Michielsgestel

Kapelbergstraat 6 5271 VB Sint-Michielsgestel

Schoolfoto van Elde College Sint-Michielsgestel

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

Ieder jaar vragen we onze leerlingen via een tevredenheidsonderzoek naar hun mening over de school. Gemiddeld genomen geven zij de school een 7. In de tabellen lager op deze pagina zijn de scores per afdeling te zien. Hierbij staat "brj" voor de havo/vmbo-t brugklas. "Vmbo" heeft betrekking op de vmbo brugklassen. 

De brugklasleerlingen (brj; 7,8) zijn, net als op andere scholen, positiever dan de leerlingen in de hogere leerjaren. Toch is ook de gemiddelde tevredenheid van de hogere jaars ruim voldoende.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2023-2024?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het Elde College is voortdurend bezig om de veiligheid van onze leerlingen en personeel te waarborgen. In de tevredenheidsmeting geven leerlingen aan zich veilig te voelen op school. Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om een goede leef- en leeromgeving te realiseren. Ook over het schoolklimaat zijn leerlingen dik tevreden. Beide items worden hoger gewaardeerd dan op vergelijkbare scholen.

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

De ouders van onze leerlingen in Sint-Michielsgestel geven de school gemiddeld een 8.0. Het meest tevreden zijn zij over de mentor, het contact met de school en het passende onderwijsaanbod.  

Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
7,6

Terug naar boven