Stedelijk Gymnasium Schiedam

Valeriusstraat 31 3122 AM Schiedam

  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam
  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam
  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam
  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam
  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam

Schooladvies en plaatsing

Hier zie je per onderwijssoort of leerlingen in het derde leerjaar boven, op of onder hun basisschooladvies zitten. Alleen de leerlingen die in leerjaar 1, 2 en 3 op dezelfde school zitten, worden hierin meegenomen. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Vanaf het schooljaar 2019-2020 is gestart met Intermezzo. Dit is een klas bestaande uit basisschoolleerlingen die cognitief al klaar zijn met de basisschool, maar sociaal-emotioneel nog niet klaar zijn voor het volgen van (vwo) onderwijs op de middelbare school. In het tussenjaar is de doelstelling om de leerlingen een belangrijke stap te laten zetten op het gebied van executieve functies, meta-cognitieve vaardigheden, automatiseren, omgaan met huiswerk, omgaan met uitdagingen, zelfvertrouwen, weerbaarheid en zelfredzaamheid.

Na dit schooljaar gaan deze leerlingen naar de brugklas. In de statistiek worden deze leerlingen als "zittenblijver" gerekend (ofschoon ze bevorderd worden naar de brugklas) en hebben daardoor een negatief effect op de "onderbouwsnelheid". Wanneer deze bijzondere groep buiten beschouwing wordt genomen, is de onderbouwsnelheid veel hoger.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Wij zijn trots op onze resultaten. Veel leerlingen slagen met een heel goed gemiddelde en met veel extra vakken.
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

In de enquête van de zelfstandige gymnasia worden elk jaar de opbrengsten van de scholen onderling vergeleken. Dit heeft er toe geleid dat op deze scholen al jaren een bewust kwaliteitsbeleid is gevoerd, wat heeft geresulteerd in een hoge onderwijsopbrengst. Ook onze school heeft zich met succes gemeten met de andere gymnasia. Het verschil tussen SE (schoolexamencijfers) en CE (cijfers voor het centraal examen) is minimaal.
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Onze school voert een bewust kwaliteitsbeleid. Uitgangspunten zijn de richtlijnen van de inspectie, de tevredenheidsonderzoeken en resultaten van de jaarlijkse enquête van de zelfstandige gymnasia. Alle resultaten worden regelmatig besproken. De resultaten van de schooljaren 2018-2019 en 2019-2020 tonen een gunstig beeld. In november 2019 heeft de visitatiecommissie van het BPS onze school bezocht en na lovende oordelen de certificering voor de komende jaren verlengd. In oktober 2020 heeft de onderwijsinspectie de school bezocht en de kwaliteit van onderwijs als voldoende beoordeeld. 

Terug naar boven