Stedelijk Gymnasium Schiedam

Valeriusstraat 31 3122 AM Schiedam

  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam
  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam
  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam
  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam
  • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Schiedam

In het kort

Toelichting van de school

Het Stedelijk Gymnasium Schiedam staat voor onderwijs van hoge kwaliteit. Vanzelfsprekend. Wij voeren onze leerlingen mee naar de bronnen van de cultuur. Wij verbreden en verdiepen hun blikveld. Wij ondersteunen en begeleiden. Vanzelfsprekend. Maar we gaan ook een stap verder... Wij dagen uit tot onderzoek. Wij vinden dat we als school alles in het werk moeten stellen om onze leerlingen te laten ontdekken waar en hoe hun talenten tot volle bloei kunnen komen. Dat leer je niet uit een boek. Dat zie je meestal niet op een beeldscherm. Daarvoor heb je bijzondere mensen nodig. Docenten die het vuur in je aansteken. Mensen die je kunnen ráken omdat zij zelf ook ooit geraakt zijn. En die nu staan voor hun vak en leerlingen. Op onze school scheppen we de voorwaarden om jouw ontdekkingstocht naar "de beste versie van jezelf" waardevol en onvergetelijk te maken. Een schoolklimaat waarin getalenteerde leerlingen elkaar ontmoeten, inspireren en helpen. Met bevlogen docenten die het vuur brandend houden. En unieke momenten die je met elkaar tot een succes en een pakkende ervaring maakt. Wij zijn een bijzondere school! Salite Altius - Stedelijk Gymnasium Schiedam: Onderwijs moet ráken.

Glossy EEN

Kenmerken van de school

  • Categoraal Gymnasium
  • Begaafdheids-profielschool
  • Versterkt talenonderwijs
  • Talentontwikkeling
  • Veel extra activiteiten

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • gymnasium

Bron

Bovenbouw

  • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het Stedelijk Gymnasium Schiedam is een kleinschalig gymnasium, waar leerlingen zich snel op hun plek voelen. Onze leerlingen zijn nieuwsgierig en hebben vaak extra uitdaging nodig. Binnen en buiten de lessen hebben ze veel keuze en krijgen ze de ruimte om hun talenten te ontwikkelen. Onze school is een vrijplaats om te leren, te ontdekken wie je bent en uit te groeien tot wie je wilt zijn.

Met een vwo-advies kunnen leerlingen naar onze school. Naast alle vwo-vakken krijgen leerlingen in de onderbouw ook les in Latijn en Grieks en maken ze kennis met de taal en cultuur van de Romeinen en de Grieken. Dat heeft allerlei voordelen. Je leert gemakkelijk woorden herkennen en bij verschillende studies, bijvoorbeeld geneeskunde, komen veel termen voor die afkomstig zijn uit de klassieke talen. 

 Onze school is gecertificeerd als begaafdheidsprofielschool. Dat wil zeggen dat we expertise hebben op het gebied van meer en hoogbegaafde leerlingen. Samen met de andere leerlingen volgen ze de lessen en bieden we individuele maatwerktrajecten.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
532

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven