Da Vinci College

J. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend

Schoolfoto van Da Vinci College

In het kort

Toelichting van de school

Op het Da Vinci College staat talentontwikkeling centraal en dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. We zijn een grote school voor havo en atheneum met veel mogelijkheden. We vinden persoonlijke aandacht daarom extra belangrijk. We bieden toekomstgericht en uitdagend onderwijs. Zo kun je kiezen voor een tweetalige opleiding, waarbij een groot deel van de lessen in het Engels wordt gegeven. Ook kan er gekozen worden voor het Technasium, waarin projectmatig gewerkt wordt aan het oplossen van een (technisch) probleem uit het bedrijfsleven. Er zijn er verschillende mogelijkheden om jezelf verder uit te dagen, bijvoorbeeld op het gebied van bèta-science, kunst en cultuur, sport en internationalisering.  

Op het Da Vinci College word je gezien, heb je iets te kiezen én je wordt uitgedaagd. Zo bieden we op verschillende momenten in het schooljaar keuzemodules aan. Leerlingen hebben dan de keuze uit een extra activiteitenprogramma dat bij hen past. Denk aan extra sporten, vakgerelateerde projecten zoals literatuur, gesprekstechnieken en debatteren of juist iets creatiefs. 

Kiezen voor het Da Vinci College betekent ook kennismaken met het kernbegrip interconfessioneel. De interconfessionele identiteit van de school zegt iets over de manier waarop we met elkaar omgaan. Daarbij gaat het om rechtvaardigheid, respect voor elkaar en solidariteit met onze medemens. Tijdens de lessen levensbeschouwelijke vorming komen deze onderwerpen ook aan bod.  

Een sportieve, gezonde school

Het Da Vinci College stimuleert een gezonde en sportieve leefomgeving voor haar leerlingen en medewerkers. Sinds 2015 zijn we in het bezit van het vignet Gezonde School voor het themacertificaat Bewegen en Sport en dragen we het internationale VN-keurmerk ‘Eco-Schools’. Als Ecoschool houden we rekening met duurzaamheid en betrekken we de leerlingen actief bij duurzame ontwikkeling aan de hand van verschillende projecten.  


Kenmerken van de school

 • Algemeen bijzonder & tweetalig
 • Interconfessioneel
 • Duurzaamheid, relatie&omgeving
 • Maatwerk & talentontwikkeling
 • Technasium

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • brede brugklas
 • havo / vwo
 • atheneum

Bron

Bovenbouw

 • havo
 • atheneum

Bron

Bezoek deze school

 1. meeloopmiddag 4 voor leerlingen groep 8

  Meer informatie

 2. meeloopmiddag 5 voor leerlingen groep 8

  Meer informatie

 3. meeloopmiddag 6 voor leerlingen groep 8

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
1292

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven