Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje voor ATH HAVO MAVO

Randweg 2 3263 RA Oud-Beijerland

  • Schoolfoto van Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje voor ATH HAVO MAVO
  • Schoolfoto van Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje voor ATH HAVO MAVO
  • Schoolfoto van Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje voor ATH HAVO MAVO
  • Schoolfoto van Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje voor ATH HAVO MAVO
  • Schoolfoto van Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje voor ATH HAVO MAVO

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

Op beide locaties van onze scholengemeenschap streven wij naar een fijne sfeer tussen leerlingen onderling en medewerkers en leerlingen. Er is veel contact tussen leerlingen en docenten. Tijdens de les is er gelegenheid voor het stellen van vragen, maar ook daarbuiten zijn docenten bereikbaar. Wij vinden dat iedereen een goede tijd op onze school moet kunnen hebben. Wij streven daarom naar een prettige leeromgeving waar de leerling zich veilig en op zijn gemak voelt. Iedere klas (onderbouw) of leerling (bovenbouw) heeft een eigen mentor die het eerste aanspreekpunt is voor leerlingen en ouders. De mentor begeleidt en coacht de leerlingen. De leerlingen en ouders kunnen ook vragen stellen of problemen bespreken. CSG Willem van Oranje staat voor uitdagend onderwijs waarbij onze leerlingen worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen. Onze docenten zetten zich daar ook voor in door de lesstof zo aan te bieden dat de leerlingen worden geprikkeld daarmee aan de slag te gaan. Op beide locaties van onze school is een leerlingenraad actief die regelmatig gesprekken voert met de rector over zaken die op school spelen. Zij doen ook voorstellen om faciliteiten of organisatorische zaken te verbeteren. Met acties zetten zij zich in voor het goede doel.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het contact tussen ouders en school/docenten kenmerkt zich door korte lijnen. Er is direct contact tussen ouders, docenten, mentoren en leerlingen. Aan het begin van ieder schooljaar zijn er per leerjaar informatieavonden waarbij ouders kennismaken met de conrector en de mentor van hun kind. Twee keer per jaar is er, na het rapport, de mogelijkheid om betrokken vakdocenten te spreken. Ook tussentijds is er direct contact tussen ouders en docenten. CSG Willem van Oranje hecht groot belang aan een goede samenwerking en, als het nodig is, afstemming met ouders. Door open en directe communicatie en dialoog wordt in gezamenlijkheid gewerkt aan een goede schooltijd voor de leerling. CSG Willem van Oranje heeft eigen klankbordgroepen voor ouders. Zaken die daarin aan de orde komen worden direct opgepakt. Uit deze contacten komt naar voren dat wij ons als school vroegtijdig en intensief inzetten voor leerlingen die (extra) zorg nodig hebben. Ook door de oudergeleding van de medezeggenschapsraad worden wij gedurende het schooljaar op de hoogte gehouden van wat er leeft onder ouders en leerlingen.

 

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

Het contact tussen ouders en school/docenten kenmerkt zich door korte lijnen. Er is direct contact tussen ouders, docenten, mentoren en leerlingen. Aan het begin van ieder schooljaar zijn er per leerjaar informatieavonden waarbij ouders kennismaken met de conrector en de mentor van hun kind. Na ieder rapport is er de mogelijkheid om betrokken docenten te spreken. Ook tussentijds is er direct contact tussen ouders en docenten. CSG Willem van Oranje hecht groot belang aan een goede samenwerking, en als het nodig is, afstemming met ouders. Door open en directe communicatie en dialoog wordt in gezamenlijkheid gewerkt aan een goede schooltijd voor de leerling.CSG Willem van Oranje heeft eigen klankbordgroepen voor ouders. Zaken die daarin aan de orde komen worden direct opgepakt. Uit deze contacten komt naar voren dat wij ons als school vroegtijdig en intensief inzetten voor leerlingen die (extra) zorg nodig hebben. Ook door de oudergeleding van de medezeggenschapsraad worden wij gedurende het schooljaar op de hoogte gehouden van wat er leeft onder ouders/verzorgers en leerlingen.
Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
8,0
Vergelijkbare scholen
7,9

Terug naar boven