Stellingwerf College

Quadoelenweg 29 8431 LN Oosterwolde (Fryslân)

  • Schoolfoto van Stellingwerf College
  • Schoolfoto van Stellingwerf College
  • Schoolfoto van Stellingwerf College
  • Schoolfoto van Stellingwerf College

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

De gegevens voor het tevredenheidsonderzoek werden in het voorjaar van 2023 verzameld. Het onderzoek werd door ongeveer 45% van de leerlingen ingevuld.  De tevredenheidsonderzoeken onder leerlingen worden jaarlijks uitgevoerd. De leerlingen geven de school een 6,8 voor de sfeer en een 9,1 voor de veiligheid. Dat zijn mooie cijfers, maar er is ook ruimte voor verbetering.

Het leerlingentevredenheidsonderzoek laat zien dat de school een goede ontwikkeling doormaakt. We zien bijvoorbeeld een mooie stijging op het gebied van differentiëren op het gebied van verschillende uitleg en verschillende opdrachten. De in het schoolplan geformuleerde doelstellingen op het gebied van onderwijsbeleid (opbrengst gericht werken en leren, verbeterde determinatie en PBS) bieden voldoende om deze koers vast te houden.
Door stelselmatig aandacht te geven aan aandacht voor verschillen, motivatie en de kwaliteitsrijke les willen we uitdagend onderwijs voor elke leerling bieden. Daarnaast besteden we dit schooljaar extra aandacht aan mentoraat, sfeer en veiligheidsbeleving.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

We willen een goede school zijn voor onze leerlingen, met een plezierige sfeer in een veilige omgeving. Daar moeten we voortdurend ons best voor doen met vakmanschap en vooral enthousiasme en motivatie. Belangrijke voorwaarde daarvoor is en blijft een open en veilig schoolklimaat waar leerlingen en medewerkers zich prettig voelen. Respectvol handelen en omgaan met elkaar waarborgt het veiligheidsgevoel in de school. Dat geldt voor jong en oud, van alle niveaus.

Jaarlijks nemen we tevredenheidsonderzoeken af. De onderwerpen pesten en sociale veiligheid maken onderdeel uit van deze onderzoeken.  Aanvullend op de vragenlijsten houden we jaarlijks verdiepende interviews met leerlingen. We leggen daarmee een extra accent bij het onderwerp veiligheid, dit heeft onder andere geresulteerd in het aanstellen van een anti pestcoördinator voor een verbeterde aanpak van pestgedrag. 

Veelgestelde vragen

Terug naar boven