Stellingwerf College

Quadoelenweg 29 8431 LN Oosterwolde (Fryslân)

  • Schoolfoto van Stellingwerf College
  • Schoolfoto van Stellingwerf College
  • Schoolfoto van Stellingwerf College
  • Schoolfoto van Stellingwerf College

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het schoolplan geeft een overzicht van de hoofdlijnen van het onderwijskundig beleid, het personeelsbeleid en de interne kwaliteitszorg. Het schoolplan is geschreven in 2020 (geldig van 2020-2024) en wordt jaarlijks geëvalueerd en, indien nodig, bijgesteld. 

Vier kernwaarden vormen het hart van de schoolcultuur en hoe er binnen de school wordt omgegaan met elkaar en de omgeving. Deze waarden zijn: veiligheid, openheid, betrokkenheid en betrouwbaarheid.

De hoofdlijnen van het onderwijsbeleid van het Stellingwerf College zijn gericht op het bieden van goed onderwijs in een leeromgeving, waarin rekening wordt gehouden met verschillen tussen leerlingen in talent, behoeften, leerstijlen, mogelijkheden en ambities.

Onze belangrijkste doelstelling voor de komende vier jaar is het bieden van onderwijs dat recht doet aan verschillen tussen leerlingen. In de notitie ‘de leerling aan zet’ wordt deze doelstelling verder uitgewerkt.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In dit schoolondersteuningsprofiel kunt u lezen hoe de school haar leerlingen ondersteunt en welk aanbod geboden kan worden op het niveau van basisondersteuning en extra ondersteuning. De uitgangspunten voor het schoolprofiel worden gevonden in de visie op het onderwijs, de veelzijdigheid van het onderwijsaanbod en de visie op zorg voor leerlingen. 

Het profiel is met zorg en aandacht opgesteld door de schooldirectie. Het is maximaal vier jaar geldig. Binnen die vier jaar wordt de inhoud regelmatig opnieuw bekeken en zo nodig aangepast. De ouders, docenten en leerlingen in de Medezeggenschapsraad hebben voordat het profiel is vastgesteld advies gegeven over de inhoud van het profiel.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven