Visser 't Hooft Lyceum Leiden

Kagerstraat 1 2334 CP Leiden

  • Leerlingen hebben de lockerruimte  kleur gegeven tijdens de lessen beeldende vorming
  • Op 't Visser hebben we op ons schoolterrein een multicourt, waar je kan voetballen, tennissen, hockeyen, basketballen en nog veel meer...
  • Op 't Visser hebben we een echte binnentuin met zon en schaduw, met gras en bankjes, voor pauzes, tussenuren, voor en na schooltijd.
  • In onze aula staat een echte oude Engelse telefooncel. Niet meer nodig met al die mobieltjes, maar Engeland bellen kan nog steeds...;-)
  • Mijnheer Jansen woont al jaren op 't Visser. Hij is actief tijdens de lessen biologie en dol op leerlingen die alles van hem willen weten.

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

In de coronajaren hebben we op 't Visser bij veel leerlingen kansrijk geadviseerd: ze zijn doorgestroomd naar een volgend leerjaar en/of het hoogste niveau als ze in een 'dakpanklas' (mavo/havo of havo/vwo) zaten. Dit heeft gezorgd voor een relatief hoge doorstroom én opstroom. 
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Door het relatief kansrijk bevorderen tijdens de afgelopen corona-jaren in de onderbouw, heeft een deel van de leerlingen het in de bovenbouw best moeilijk gehad. Dat speelt op alle afdelingen, maar het sterkst op de havo. Sommige leerlingen hebben een jaar over gedaan en anderen zijn na een jaar in bijvoorbeeld 4havo toch overgestapt naar het MBO. Dit heeft ervoor gezorgd dat de doorstroom omlaag is gegaan. We werken er hard aan om dit weer op het gewenste niveau te krijgen.   
Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

De slagingspercentage was in het schooljaar 2021-2022 voor het mavo/vmbo-tl op het landelijk gemiddelde, terwijl die van het havo en vwo daar boven lagen. In het schooljaar 2022-2023 lagen de slaginspercentages opnieuw boven het landelijk gemiddelde. We zijn natuurlijk trots op deze resultaten.
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

De gemiddeldes van de centrale examens lagen in het schooljaar 2021-2022 op zowel het mavo/vmbo-tl, havo als vwo rond het landelijk gemiddelde. De gemiddelde scores voor het schooljaar 2022-2023 lagen daar ruim boven, maar deze worden pas later gepubliceerd.
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven