Visser 't Hooft Lyceum Leiden

Kagerstraat 1 2334 CP Leiden

  • Leerlingen hebben de lockerruimte  kleur gegeven tijdens de lessen beeldende vorming
  • Op 't Visser hebben we op ons schoolterrein een multicourt, waar je kan voetballen, tennissen, hockeyen, basketballen en nog veel meer...
  • Op 't Visser hebben we een echte binnentuin met zon en schaduw, met gras en bankjes, voor pauzes, tussenuren, voor en na schooltijd.
  • In onze aula staat een echte oude Engelse telefooncel. Niet meer nodig met al die mobieltjes, maar Engeland bellen kan nog steeds...;-)
  • Mijnheer Jansen woont al jaren op 't Visser. Hij is actief tijdens de lessen biologie en dol op leerlingen die alles van hem willen weten.

Profielkeuze

Toelichting van de school

De schoolgids van het Visser 't Hooft Lyceum kunt u vinden via: http://www.vhl.nl/schoolgids/

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het Visser heeft een nieuw schoolplan voor de periode 2023-2027. Hierin staat beschreven wat we de komende jaren met en voor de leerlingen én collega's van school willen bereiken. De speerpunten van de school zijn: nóg betere lessen, leerlingen onvertraagd naar een mooi diploma begeleiden, wereldburgerschap integreren in het curriculum voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen, leerlingen mediawijs maken én alle schoolactiviteiten voor alle leerlingen/ouders betaalbaar houden. Daarvoor is natuurlijk goed personeel nodig en dus zetten we volop in op het opleiden, werven én het behouden van onze collega's.

Voor zowel alle leerlingen als medewerkers geldt: Visser 't Hooft Lyceum Leiden - Verbreedt je blik, vergroot je wereld.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Soms heeft een leerling extra ondersteuning nodig. In veel gevallen is een klein duwtje in de rug door een docent en/of mentor al voldoende, maar soms maken specifieke problemen een intensievere begeleiding noodzakelijk. Met een doordacht opgezet ondersteuningssysteem probeert de school deze leerlingen zoveel mogelijk op maat te bedienen. De ondersteuningscoördinatoren coachen daarnaast collega’s in uitvoeringstaken, bevorderen hun deskundigheid bij de ondersteuning en adviseren de schoolleiding.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven