Junior College

Akkerbouwstraat 1 1787 AR Julianadorp

  • Schoolfoto van Junior College
  • Schoolfoto van Junior College

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het Junior College is een onderbouwlocatie van Scholen aan Zee. De leerlingen van de verschillende afdelingen worden goed voorbereid op hun keuze in klas 2 of 3.

De leerlingen van de afdeling Beroepsonderwijs worden in klas 1 en 2 voorbereid op de keuze van hun profiel in klas 3. Er is aandacht voor Sport en veiligheid, Style en design, Zorg en welzijn, Horeca en Techniek.

De leerlingen van de mavo en de mavo/havo oriënteren zich op de profielen in de bovenbouw. Het profiel is een combinatie van eindexamenvakken die aansluiten op hun vervolgopleiding of hun toekomstige baan.

De leerlingen van de havo en het vwo krijgen met name in klas 3 voorlichting over de profielen en de nieuwe vakken in klas 4. Ze kiezen een profiel dat het beste aansluit bij hun interesses, talenten en vervolgopleiding.

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven