Houtens

Kruisboog 1 3994 AE Houten

  • Domeinvak in de onderbouw
  • In alle leerjaren veel aandacht voor kunstzinnige en culturele vorming
  • Houtens is met de fiets en het OV goed bereikbaar.
  • In alle leerjaren 2x per week sport!
  • Alle leerlingen hebben een laptop om in en buiten de klas mee te werken.

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

We zijn trots op de uitslag van deze leerling enquête. Wat opvalt is de hoge score op ICT gebruik. Al onze leerlingen werken met laptops en in bijna alle lessen is ruimte voor online en digitaal leren. Daarnaast besteden we aandacht aan algemene ICT vaardigheden en mediawijsheid. 

Waar we ook trots op zijn is de hoge waardering van het mentoraat. We investeren hier veel in, omdat een goed mentoraat de basis biedt voor een veilige en plezierige werkomgeving. Dit doen we onder andere door het jaarlijks aanbieden van mentortrainingen, het werken met duo- mentoren en het inzetten van opgeleide en getrainde mentorcoaches. Door een goed ingerichte zorgstructuur weten mentoren ook waar ze terecht kunnen met vragen over hun groep of een leerling. 

Onze uitdagingen komend schooljaar zitten in 'de blik naar buiten'. Meer ingaan op de actualiteit, ook tijdens de lessen, en het herzien en aanpassen van het buitenschools programma. 

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

We vinden veiligheid op Houtens ontzettend belangrijk. Wie zich niet veilig voelt, kan zich niet ontwikkelen en komt niet tot leren. Naast de vaste afspraken en protocollen zit zorgen voor veiligheid vooral in gedrag en houding van de medewerkers. Van iedereen die op Houtens werkt wordt voorbeeldgedrag gevraagd. Van iedere medewerker wordt gevraagd te handelen in situaties die voor leerlingen of medewerkers als onveilig worden beschouwd. We zetten niet in op sanctie en straf. We zetten in op leren. Door leerlingen het effect van hun gedrag te spiegelen, door blijvend te oefenen met reflectie proberen we de leerling tot ander gedrag te bewegen. En waar nodig wordt het protocol gevolgd en leidt dat ook tot begrenzing en sanctie. In de uitslagen van deze enquête zien we de inspanningen die we leveren op dit thema terug. 

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

We zijn trots op de waardering door ouders!

De samenwerking met ouders is van groot belang om een leerling op school zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. We informeren ouders snel bij bijzonderheden en gaan graag in gesprek, ook buiten de geplande spreekavonden. Ontmoeting en verbinding zijn sleutelwoorden op Houtens, ook met ouders. In zowel de MR als het ouderpanel zijn ouders actief betrokken bij het beleid en de ontwikkelingen op school en komen ouders tussendoor regelmatig langs voor culturele activiteiten, thema-avonden en presentaties van het sectorwerkstuk. 

Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
7,9
Vergelijkbare scholen
7,9

Terug naar boven