Houtens

Kruisboog 1 3994 AE Houten

  • Domeinvak in de onderbouw
  • In alle leerjaren veel aandacht voor kunstzinnige en culturele vorming
  • Houtens is met de fiets en het OV goed bereikbaar.
  • In alle leerjaren 2x per week sport!
  • Alle leerlingen hebben een laptop om in en buiten de klas mee te werken.

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In het schoolplan 2021-2025 laat Houtens de ambities zien voor deze vijf jaar. De nadruk ligt op de verdere ontwikkeling en uitbreiding van het onderwijs, het versterken van de begeleiding van leerlingen en het borgen van de verschillende processen.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op Houtens spreken we van "ondersteuning", in plaats van zorg. Want dat is wat we doen, we bieden die ondersteuning die een leerling nodig heeft om succesvol de school te doorlopen. Het ondersteuningsteam bestaat naast twee ondersteuningscoordinatoren uit een begeleider passend onderwijs, een pedagogisch medewerker en RT- medewerkers. 

Op Houtens wordt door verschillende in- en externe deskundigen de nodige ondersteuning en begeleiding aangeboden. Een greep uit het aanbod:

- hulp bij plannen en organiseren in kleine groepjes

- hulp bij het maken van huiswerk

- trainingen op het gebied van sociale vaardigheid en faalangst/ examenvrees

- individuele coaching op zowel leren als gedrag. 

Dit schooljaar is de trajectklas geopend, bedoeld voor leerlingen die tijdelijk niet of deels niet in de eigen klas lessen kunnen volgen en behoefte hebben aan een prikkelarme omgeving met intensieve begeleiding. Daarnaast is het scholen en trainen op de executieve functies een speerpunt voor dit schooljaar. Er is nauwe samenwerking op school tussen ondersteuningsteam, mentorcoaches en anti- pestcoordinator. 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven