CSG Selion

Diamantlaan 14 9743 BG Groningen

  • Schoolfoto van CSG Selion
  • Schoolfoto van CSG Selion
  • Schoolfoto van CSG Selion
  • Schoolfoto van CSG Selion

Profielkeuze

Toelichting van de school

Aan het eind van leerjaar 2 maakt iedere leerling een keuze voor een profiel. Bij ons op school kunnen leerlingen een keuze maken uit 4 verschillende profielen:

1. Bouwen, wonen en Interieur (BWI)
2. Economie&Ondernemen (EO)
3. Produceren, installeren en energie(PIE)
4. Zorg&Welzijn (ZW). Hier kan ook, door het kiezen van bepaalde keuzevakken gekozen worden voor onderdelen uit Horeca, Brood en Recreatie (HBR)

Omdat het kiezen niet altijd makkelijk is, begeleidt de school je bij het maken van je keuzes. Die begeleiding noemen we Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Tijdens LOB leer je allerlei vaardigheden waarmee je nu en later zelf loopbaankeuzes kunt maken. Wat was leuk, wat ging goed, welke problemen kwam je tegen. Dit terugkijken op ervaringen noemen we reflecteren. Je kijkt ook vooruit: welk profiel past bij wat ik graag doe? Welke keuzevakken passen daarbij. Wat kan ik uitproberen? Welk werk hoort daarbij? Bij LOB maak je op allerlei manieren kennis met de praktijk. Je gaat misschien kijken en meedoen op verschillende plekken binnen je school, je krijgt praktijkopdrachten, je bezoekt bedrijven en je gaat stages doen. Ervaringen, gemaakt werk en je ideeën hierover leg je vast in je loopbaandossier. Dit is voor alle leerlingen verplicht. Alle indrukken en ervaringen bespreek je met je profieldocent. Die informatie wordt gedeeld met de mentor. Die ervaringen bespreek je in het driehoeks gesprek met je ouders/verzorgers en je mentor.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

CSG Selion wil haar leerlingen optimale ondersteuning bieden binnen haar mogelijkheden op weg naar een vmbo-diploma. Elke leerling heeft recht op basisondersteuning. Het inzetten van een arrangement bij aanname van een leerling gebeurt op inschatting van de toelatingscommissie.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven