Het Stedelijk Alpha

Wethouder Beversstraat 195 7543 BK Enschede

  • Schoolfoto van Het Stedelijk Alpha
  • Schoolfoto van Het Stedelijk Alpha
  • Schoolfoto van Het Stedelijk Alpha

In het kort

Toelichting van de school

Bij Het Stedelijk Alpha weten we niet alleen wie jij bent, maar ook wat jou bezig houdt. Samen ontdekken en ontwikkelen we jouw talenten.Wij vinden het belangrijk dat jij je goed voelt op school. Allereerst werken we aan een stevige basis. We hebben daarbij extra aandacht voor de vakken Nederlands, wiskunde en rekenen omdat dit de basis is voor alle andere vakken. 

Daarnaast leer je vooral door te doen. In de onderbouw krijg je naast de theorie ook 6 praktijklessen per week. Deze lessen noemen we Lifeskills, waar je werkt aan creatieve techniek, creatieve keuken en creatieve kennis. Ook heb je vanaf het begin lessen loopbaanoriëntatie, zodat je leert

Je start in een basis/kader of kader/mavo klas. Zodat we samen na de eerste twee jaar kunnen kijken welke leerroute het beste bij jou past. In de bovenbouw kun je kiezen uit 4 verschillende profielen. Weet je nog steeds niet goed wat je wilt? Ook geen probleem.

Dan kun je kiezen voor het profiel Dienstverlening & producten. Een breed profiel waarmee je nog alle kanten op kunt. Zo heb je alle tijd om te ontdekken wie je bent en wat je wilt.

Bij ons draait het om jou. Wij bereiden je voor op een wereld die steeds sneller veranderd. Dat doen we samen met het mbo en het bedrijfsleven uit de regio. Onze projecten zijn vaak voor én met het bedrijfsleven gemaakt. Je leert veel bedrijven en ondernemers uit de regio kennen. Aan het eind van je schooltijd ben jij klaar voor de toekomst.

Je kunt bij ons terecht met een vmbo-b, vmbo-k, vmbo-kt (kader mavo) advies.

Kenmerken van de school

  • Leerling staat centraal
  • Leren met hoofd en handen
  • Ondersteuning op maat
  • Kleinschalig

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • brede brugklas

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-k

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
314

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven