Het Stedelijk College Zuid

Tiemeister 20 7541 WG Enschede

  • Schoolfoto van Het Stedelijk College Zuid
  • Schoolfoto van Het Stedelijk College Zuid
  • Schoolfoto van Het Stedelijk College Zuid
  • Schoolfoto van Het Stedelijk College Zuid

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

“Ondersteuning vindt zoveel mogelijk plaats in de klas en is erop gericht je handvatten te geven waarmee je vooruit kunt komen. Daarbij leer je keuzes te maken die passen bij je manier van leren. ”

Het Stedelijk heeft aandacht voor jouw ontwikkeling. Je mentor speelt hierin een belangrijke rol. Deze is goed op de hoogte van jouw ontwikkelingen bij ons op school en je eerste aanspreekpunt voor vragen. Soms gaat leren even wat moeilijker en heb je tijdelijk ondersteuning nodig. Dan kun je terecht bij het Centrum voor Onderwijs & Ondersteuning (COO).

Locatie Ondersteunings Groep (LOG)
We vinden het bij ons op school belangrijk dat ondersteuning aanwezig is en dat je er gebruik van kunt maken als je dat nodig hebt. Daarom is op alle locaties van Het Stedelijk een Locatie Ondersteunings Groep (LOG) aanwezig. De LOG bestaat uit:een teamleider ondersteuning een ondersteuningsdocenteen orthopedagoog.De medewerkers werken intensief samen met jouw mentor(en) en kijken naar jouw behoefte en ontwikkeling. Extra begeleidingsmogelijkheden kunnen in kaart gebracht worden en voor je worden opgezet. Op Het Stedelijk mag je zijn wie je bent en stippelen we samen een leerroute uit die bij je past. ‍

Meer weten? Klik hier!

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven