PraktijkCollege Brielle

Hossenbosdijk 14-16 3232 PX Brielle

Schoolfoto van PraktijkCollege Brielle

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

In schooljaar 2017-2018 hebben we onder de leerlingen van leerjaar 1 en 3 een algemeen waarderingsonderzoek uitgezet. Deze resultaten omvatten een deel van de vragen van scholen op de kaart. Deze resultaten willen wij u niet onthouden en hebben we in de bijlage bijgevoegd. In de bijlage is ook een verdeling op locatie gemaakt.

De resultaten van het onderzoek geven de schoolleiding input over de stand van zaken van de school en wordt gebruikt om de school verder te verbeteren.Het percentage respondenten is 78%. In aantallen zijn dat 21 leerlingen. Dit is boven het gewenste aantal leerlingen om de betrouwbaarheid van het onderzoek te waarborgen.

De leerlingen geven de school als rapport cijfer een 8.00.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2019-2020?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De score van de leerlingen van het Praktijk College in schooljaar 2017-2018 is voor het onderdeel Schoolklimaat & Veiligheid is een 8,20.

In de bijlage kunt u de rapportage Schoolklimaat en Veiligheid downloaden.

De school is en blijft alert op de veiligheid binnen en rond de school. Speciaal project is daardoor niet nodig. Leerlingen en ouders geven aan dat ze zich veilig voelen op school. 

Het schoolmaatschappelijk werk van het Praktijk College heeft iedere vrijdag (behalve in de schoolvakanties en op feestdagen) spreekuur van 13.30 tot 14.30 uur op de locatie Spijkenisse. Verder is het mogelijk om telefonisch of per e-mail een afspraak te maken. Deze spreekuren zijn voor ouders, verzorgers en oud-leerlingen. De huidige leerlingen kunnen via hun mentor een gesprek aanvragen

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

In schooljaar 2017-2018 hebben we onder de ouders van leerjaar 1 en 3 een algemeen waarderingsonderzoek uitgezet. Deze resultaten omvatten een deel van de vragen van scholen op de kaart. Deze resultaten willen wij u niet onthouden en hebben we in de bijlage bijgevoegd. In de bijlage is ook een verdeling per locatie gemaakt.

De resultaten van het onderzoek geven de schoolleiding input over de stand van zaken van de school en wordt gebruikt om de school verder te verbeteren.

Het percentage respondenten is 44%. In aantallen zijn dat 12 ouders. Dit is rond het gewenste aantal ouders om de betrouwbaarheid van het onderzoek te waarborgen.

De ouders geven voor de vragen van scholen op de kaart de school als rapport cijfer een 7,91 .

Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
7,8
Vergelijkbare scholen
8,0

Terug naar boven