Portus Groene Hart

Haarspitwei 11 2992 ZB Barendrecht

  • Schoolfoto van Portus Groene Hart
  • Portus Groene Hart ligt aan de rand van Barendrecht in een groene omgeving.
  • De school heeft een grote aula waar leerlingen lekker en gezond kunnen lunchen.
  • Onze leerlingen komen overal vandaan. De school is per fiets en met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Zoals te zien in de grafiek zit ongeveer 80 procent van onze leerlingen in leerjaar 3 op het onderwijsniveau conform het advies van de basisschool of daarboven. Wij zijn trots op deze cijfers en werken, samen met de basisscholen, hard aan de juiste niveaubepaling en plaatsing.
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

In de eerste twee brugjaren gaan nagenoeg alle leerlingen zonder vertraging over naar leerjaar 3. 

Bij de succespercentages eind schooljaar 2022-2023 zien we voor mavo en vwo dat de cijfers weer op het niveau van voor Corona liggen. De succespercentages van onze havo-klassen blijven nog wat achter. 

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Onze slaagpercentages voor mavo en vwo liggen boven het landelijk gemiddelde en daar zijn we trots op. Het slagingspercentage voor onze havo afdeling valt nog tegen vanwege de naweeën van de corona-periode. We werken er hard aan om deze terug te brengen tot het niveau van voor corona. 
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

De gemiddelde examencijfers liggen de afgelopen jaren stabiel tussen de 6 en 6,5 voor onze drie afdelingen mavo, havo en vwo. Mooi om te zien is dat het gemiddelde eindexamencijfer voor vwo in 2022/2023 bijna een 7 is!
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Schooltoezicht

Het schooltoezicht wordt verzorgd door de inspectie van het onderwijs. Jaarlijks worden de opbrengsten van de school getoetst; als er geen belangrijke tekortkomingen zijn, vindt geen verder onderzoek plaats. Portus Groene Hart geniet voor al haar opleidingen het vertrouwen van de Inspectie.

Collegiale visitatie
Alle scholen van CVO, waaronder de Scholengroep Portus, zijn betrokken bij het project collegiale visitatie (schoolbezoeken) dat is opgezet samen met de scholen van Lucas Onderwijs (uit Den Haag en omstreken).

De doelstellingen van de collegiale visitatie zijn het realiseren van een sterke vorm van reflectie tussen scholen en het versterken van de systematische kwaliteitszorg in de scholen.

Procedure schoolbezoeken
Bij een collegiale visitatie kiest de school een onderwerp en maakt een zelfanalyse van de voorgeschiedenis, de huidige stand van zaken en vaak van toekomstige plannen. De school vult de zelfanalyse aan met allerlei gegevens zoals inspectierapporten, beleidsplannen, enquête-uitslagen en dergelijke. De visitatiecommissie bestudeert alle documenten en bespreekt onderling welke vragen ze wil stellen aan de school.

De commissie bezoekt vervolgens een dag lang de school en voert gesprekken met de schoolleiding en drie tot vijf panels van docenten, teamleiders, leerlingen en ouders. 

De commissie beoordeelt de school niet, maar kijkt hoe de school er op de gekozen onderwerpen voorstaat. Na de visitatie stelt de commissie een rapport samen waarin de school als het ware een spiegel wordt voorgehouden.

De volgende collegiale visitatie is op 14 december 2023.

Terug naar boven