Portus Groene Hart

Haarspitwei 11 2992 ZB Barendrecht

  • Schoolfoto van Portus Groene Hart
  • Portus Groene Hart ligt aan de rand van Barendrecht in een groene omgeving.
  • De school heeft een grote aula waar leerlingen lekker en gezond kunnen lunchen.
  • Onze leerlingen komen overal vandaan. De school is per fiets en met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Profielkeuze

Toelichting van de school

Veel van onze mavo-leerlingen kiezen het profiel Economie (EM). Gezien de grote belangstelling voor dit profiel biedt Portus Groene Hart het nieuwe praktijkgerichte vak Economie & Ondernemen aan. 

Binnen de havo-afdeling is veel belangstelling voor het profiel Economie & Maatschappij (EM). Ruim de helft van de havo-leerlingen kiest hiervoor.

Havo en vwo-leerlingen kunnen voor een enkel of voor een dubbel profiel (EMCM of NTNG) kiezen. Bij onze vwo-leerlingen is voor beide dubbele profielen veel belangstelling. 

In aansluiting op het Sportprogramma kunnen mavo-leerlingen LO2 (Lichamelijke Opvoeding 2) kiezen, havo-leerlingen BSM (Bewegen Sport Management).

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

'Verleg je grenzen' is het motto van Portus Groene Hart. We willen onze leerlingen helpen zich te ontwikkelen. Als je je ontwikkelt, kom je grenzen tegen. Je ontdekt wat nog moeilijk is en wat nog om aandacht vraagt zodat je een volgende stap kunt zetten. In het schoolprofiel staat wat wij dan aan begeleiding van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte kunnen doen. We geven aan welke vormen van zorg en begeleiding de school kan bieden. Zorg en begeleiding die persoonlijk en op maat is; begeleiding die een optimale ontplooiing ondersteunt. 

  

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven