Damstede Lyceum

Rode Kruisstraat 83 1025 KM Amsterdam

Schoolfoto van Damstede Lyceum

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school


Damstede maakt sinds augustus 2012 deel uit van de interconfessionele scholengroep ZAAM. Deze scholengroep verzorgt een breed aanbod van voortgezet onderwijs in Amsterdam, Zaanstad en Monnickendam voor ruim 10.000 leerlingen. Deze leerlingen zijn verdeeld over 22 scholen voor vwo, havo, vmbo en praktijkonderwijs.
De scholen hebben kleinschalige en herkenbare leslocaties. Wij vinden een goede samenwerking met de aanleverende scholen én met de vervolgopleidingen belangrijk voor het waarborgen van een doorlopende leerlijn en schoolloopbaan van onze leerlingen.


Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven