Farel College

Paladijnenweg 101 3813 DC Amersfoort

  • Schoolfoto van Farel College
  • Schoolfoto van Farel College
  • Schoolfoto van Farel College
  • Schoolfoto van Farel College
  • Schoolfoto van Farel College

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

Het tevredenheidsonderzoek, dat jaarlijks wordt uitgezet onder leerlingen en ouders, is een belangrijk onderdeel van onze kwaliteitscultuur. Dit meetinstrument geeft inzicht in hoe onze school wordt ervaren. Naast dit onderzoek voeren we geregeld gesprekken met ouders en leerlingpanels om ons beleid en de praktijk te toetsen, te horen wat er bij hen leeft en om de uitkomsten van het tevredenheidsonderzoek te duiden. Sinds het schooljaar 2023-24 organiseren we elk kwartaal actieve sessies voor alle ouders over een thema.Waar het moet en kan, voeren we de verbetermaatregelen direct in.

Onze leerlingen en hun ouders zijn tevreden over de mentoren. Zij zijn een belangrijke spil voor onze leerlingen voor zowel de persoonlijke ontwikkeling als voor het leerproces. Wij hebben hiervoor ons mentoraat versterkt door middel van tijd en professionalisering van de mentoren. Het begeleiden van onze leerlingen naar meer zelfstandigheid en het nemen van verantwoordelijkheid is een belangrijk uitgangspunt van ons onderwijs. Al onze docenten zijn en worden geschoold in begeleidingsvaardigheden die hierbij passen.

De positieve ontwikkeling in de tevredenheid van onze leerlingen en ouders van de brugklas zien we als een bevestiging dat we de goede dingen doen voor onze brugklasleerlingen. Dat geldt ook voor de tevredenheid van onze brugklasleerlingen over de sfeer en veiligheid.De ontwikkeling in de tevredenheid bij de hogere leerjaren hebben we opgepakt als een belangrijk signaal.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Onze brugklasleerlingen waarderen de sfeer en veiligheid positief. Het brugklasteam heeft sinds vorig jaar meer tijd ingeruimd voor zowel de sociaal emotionele ontwikkeling van onze leerlingen als voor het leren leren, als ook voor het wennen aan de middelbare school. 

De ontwikkeling in de tevredenheid van onze leerlingen en ouders over sfeer en veiligheid bij de hogere leerjaren hebben we opgepakt als een belangrijk signaal. 
Wij hebben sinds vorig schooljaar ingezet op het vergroten van de rust in en buiten de klas en het mentale welbevinden en weerbaarheid van onze leerlingen. Zo hebben we het klassikale programma Braive ingezet voor het verbeteren van het mentale welbevinden en onderling begrip en hebben we jongerenwerkers aangesteld. Daarnaast hebben we ons zorgteam verstevigd en uitgebreid voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

Bijzondere aandacht hebben we besteed aan onze mavoleerlingen. We hebben het mavo team versterkt, het dubbel mentoraat ingevoerd en de klassen verkleind. Daarnaast volgen onze docenten een cursus ter versterking van hun pedagogische vaardigheden om de veiligheid in de klas positief te beïnvloeden. Van al deze maatregelen verwachten wij positieve effecten op zowel cognitief als mentaal vlak van onze leerlingen. 

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

Zie de toelichting bij tevredenheid leerlingen.
Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
6,7
Vergelijkbare scholen
7,8

Terug naar boven