Het Element

Kaliumweg 2 3812 PT Amersfoort

  • Schoolfoto van Het Element
  • Schoolfoto van Het Element
  • Schoolfoto van Het Element
  • Schoolfoto van Het Element
  • Schoolfoto van Het Element

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het eerste jaar staat in het teken van oriëntatie: welke route je ook kiest, aan het eind van leerjaar 1 kun je uit alle profielen kiezen. Je krijgt een beeld van de vakken op school, ontdek je wat je leuk vindt en goed kunt. En welke opleiding je wilt gaan volgen.

  1. Oriëntatie-route: Je hebt nog helemaal geen idee welke kant je op wilt en maakt in deze route kennis met alle profielen van Het Element.
  2. Techniek-route: Jij wilt iets met techniek gaan doen. Maar wat precies? In deze oriëntatie-route maak je kennis met de drie techniek profielen: Bouw, Wonen & Interieur (BWI) - Produceren, Installeren en Energie (PIE) - Mobiliteit en Transport (M&T).
  3. Dienstverlening-route: Wat je wilt worden weet je nog niet precies, maar technisch is het in ieder geval niet. Dan kies je voor deze route, waarin je kennis- maakt met de profielen: Zorg & Welzijn (Z&W) - Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) - Economie & Ondernemen (E&O) en Dienstverlening & Producten (D&P).

Kies je voor de techniek- of de dienstverlening-route? Dan krijg je nog een extra keuze. Je hebt namelijk Talenttijd. In deze extra uren ga je op zoek naar je talent, bij- voorbeeld door leuke uitstapjes te maken of workshops te volgen van professionals.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In september 2018 is het huidige schoolplan afgerond. Ieder jaar wordt vanuit het schoolplan een jaarplan en projectplannen gemaakt met opbrengsten van het afgelopen jaar en speerpunten voor het nieuwe schooljaar. Op dit moment (2023-2024) zijn wij bezig met een nieuw schoolplan. 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op school kijken we goed naar wat je leuk en belangrijk vindt, maar ook wat je nodig hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Daarom geven we je veel persoonlijke aandacht en helpen je bij het ontdekken van je talenten. Niet iedereen kan de opleiding zonder extra hulp en ondersteuning volgen. Dat vinden wij niet erg en helpen je graag. 

Heb jij bijvoorbeeld dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra hulp en begeleiding, bijvoorbeeld met behulp van het programma Kurzweil. Natuur- lijk overleggen we eerst met jou en je ouder(s)/verzorger(s) om te kijken welke hulp het beste bij jou past.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven