Groene Hart Lyceum

Tolstraat 11 2405 VS Alphen aan den Rijn

  • Schoolfoto van Groene Hart Lyceum
  • Schoolfoto van Groene Hart Lyceum
  • Schoolfoto van Groene Hart Lyceum
  • Schoolfoto van Groene Hart Lyceum
  • Schoolfoto van Groene Hart Lyceum

Profielkeuze

Toelichting van de school

Bij ons op school kun je een keuze maken uit vier profielen; ook kun je een dubbelprofiel kiezen. Op de havo-afdeling kiezen leerlingen vaker voor een maatschappijprofiel, op het vwo vaker voor een techniekprofiel. De school profileert zich op betagebied en heeft ook het predikaat Technasium. Als kunstvakken bieden we zowel het vak Beeldende Vorming als Muziek als examenvak aan in combinatie met Kunst Algemeen.

Bij elk profiel kun je in het zgn. vrije deel keuzes maken voor vakken die je profiel verbreden en zo je meer uitdaging geven. Ook bieden we meer praktisch gerichte vakken aan, zoals BSM Bewegen, Sport en Maatschappij op de havo, kunstvakken en informatica op havo en vwo.

 
 
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

 Na het vaststellen van de nieuwe strategische koers van SCOPE scholengroep hebben we als vestiging ons nieuwe schoolplan voor de periode 2023-2027 geschreven. We zijn blij dat we met dit nieuwe schoolplan nog meer kunnen betekenen voor onze leerlingen in de komende jaren.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven