Aventurijn

Marathonlaan 13 1318 ED Almere

Schoolfoto van Aventurijn

Uitstroomprofiel

Toelichting van de school

Op Aventurijn bieden we zes verschillende uitstroomprofielen aan. Deze uitstroomprofielen zijn gebaseerd op de mogelijkheden van dagbesteding en arbeid in en rondom Almere. De 6 uitstroomprofielen zijn:

1. Horeca

2. Facilitair en dienstverlening

3. Kunst & cultuur

4. Techniek

5. Tuin en Dier

6. Belevingsgerichte dagbesteding

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Dit is het schoolplan van Aventurijn, In dit plan beschrijven we de wijze waarop we de komende vier jaren ons onderwijs willen vormgeven. De indeling van het schoolplan 2020-2024 is afgestemd op het Koersplan van de Stichting Almere Speciaal (SAS) en de thema’s die wij relevant vinden voor onze schoolontwikkeling. Deze thema’s vormen de focus voor onze kwaliteitszorg. Dit betekent, dat wij de thema’s beschrijven (to plan: wat beloven we?), periodiek beoordelen (to check: doen we wat we beloven?) en borgen of verbeteren (to act).

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Aventurijn biedt onderwijs aan leerlingen van 12 tot 20 jaar die uitvallen op cognitie. De leerlingen die Aventurijn zijn moeilijk lerend en hebben baat bij een gestructureerd onderwijsaanbod in een kleine groep. De school biedt uitstroomgericht onderwijs. Daar waar de leerling naar uitstroomt is bepalend voor het lesaanbod. Binnen het lesaanbod onderscheiden we diverse leerroutes waarin de leerling op basis van het ontwikkelingsperspectief wordt ingedeeld. Het lesaanbod is gebaseerd op de leerlijnen van het CED voor ZML, HUB en Plancius en LACCS.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven