Aventurijn

Marathonlaan 13 1318 ED Almere

Schoolfoto van Aventurijn

In het kort

Toelichting van de school

Aventurijn is een school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO) in Almere. Met deze schoolpagina willen wij u graag een beeld geven van Aventurijn. Bij Aventurijn krijgt iedere leerling het onderwijs dat aansluit bij zijn/haar individuele behoefte. Aventurijn biedt de leerling een veilige omgeving en helpt de leerlingen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen, zijn/haar mogelijkheden te ontdekken en zelf op onderzoek uit te gaan.

Kenmerken van de school

  • Veiligheid
  • Eigenaarschap
  • Lef

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Aventurijn is een school voor zeer moeilijk lerende en voor leerlingen met een meervoudige beperking. Leerlingen wordt geleerd zo zelfstandig mogelijk te functioneren binnen vervolgonderwijs, aangepast werk of een beschermde omgeving. Sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en een zinvolle tijdsbesteding worden sterk bevorderd in het onderwijs. Aventurijn levert eindonderwijs. Concreet betekent dit dat wij voor meer dan 90 procent van onze leerlingen de laatste opleiding zijn die zij volgen, voordat zij een plaats vinden in de maatschappij.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
184

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Toelichting van de school

Aventurijn werkt samen met diverse (keten)partners. Samen zijn we verantwoordelijk voor de optimale ontwikkeling van elk kind. U wordt als ouder intensief betrokken. We werken nauw samen met GGD Flevoland, Bureau Jeugdzorg Flevoland, s’ Heeren Loo, Triade Vitree, GGZ Centraal Fornhese, Stichting Mee, Kwintes, Zorggroep Almere, De Schoor, Gemeente Almere, Revalidatiecentrum Merem, Nautilus, PrO Almere, Logopedie Silderhuis, Bartimeus, Olivijn en diverse bedrijven en instellingen voor stageplaatsen. ’s Heeren Loo, maatschappelijk werk en Logopedie Silderhuis hebben een ruimte in onze gebouwen waardoor de samenwerking goed kan verlopen en de lijntjes kort zijn.

Terug naar boven