Oostvaarders Coll. voor Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo loc. Montessori Lyc. Flevoland

Ambonstraat 5 1335 JV Almere

  • Schoolfoto van Oostvaarders Coll. voor Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo loc. Montessori Lyc. Flevoland
  • Schoolfoto van Oostvaarders Coll. voor Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo loc. Montessori Lyc. Flevoland

Profielkeuze

Toelichting van de school

Leerlingen worden vanaf leerjaar 1 goed begeleid in het maken van keuzes. Op het MLF bieden wij keuzevrijheid aan onze leerlingen door ze zelf te laten kiezen voor het Keuzewerktijd uur (KWT) en in de bovenbouw te laten kiezen voor hun eigen mentor.

Daarnaast worden de leerlingen intensief begeleid door hun mentor voor het maken van een profielkeuze. De mentor wordt hierin ondersteund door een decaan mavo, havo en vwo.

Klik hier naar de keuzeprofielen op onze website.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Hier vindt u het schoolplan 2023-2027 van de Montessori Campus (Montessori Lyceum Flevoland), in lijn met de koersplan 26 van de ASG.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De leerlingenzorg op het MLF gaat uit van het principe van een geïntegreerde leerlingbegeleiding. Geïntegreerde leerlingbegeleiding houdt in dat de volgende gebieden uit het leerproces van de leerling integraal terugkomen in de begeleiding binnen de lessen. De docent besteedt evenredig veel aandacht aan het proces ‘leren leren’, het proces ‘leren leven’ en het proces ‘leren kiezen’. Het MLF heeft voor deze wijze van begeleiden gekozen omdat het leerproces van de leerling verder gaat dan de persoon die kennis tot zich moet nemen. De leerling is een mens in ontwikkeling en zal zich dus ook op school binnen de lessen als mens mogen ontwikkelen. Het MLF wil de leerling en de docent stimuleren aandacht te hebben voor en te reflecteren op het cognitieve proces en het sociaal-emotionele proces en het keuzeproces van het kind. Bovenstaande doen we met als uitgangspunt voor alle begeleiding op school: ‘help mij het zelf te doen’.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven