Arte College

Oostenrijkstraat 2 1363 CB Almere

  • 4 HV maakt in Arteweek 1 in één week een voorstelling!
  • Aan het werk in de Studio.
  • In het muzieklokaal.
  • Het theater met de inklapbare tribune.
  • Leerlingen aan het werk in het lokaal Beeldende Vorming.

Profielkeuze

Toelichting van de school

Voor de kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo biedt de school in de bovenbouw 2 sectoren aan: Media, Vormgeving & ICT en Diensten en Producten/Theatervormgeving. Beide beroepsprogramma's zijn afgestemd op het profiel van de school en bereiden voor op een verdere loopbaan in een creatieve werkomgeving.

Op de Theoretische Leerweg van het vmbo biedt de school drie sectoren aan: Economie, Techniek en Zorg en welzijn.

Voor de havo/vwo afdeling worden de vier profielen Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek aangeboden. Veel leerlingen volgen door slimme combinaties van vakken een dubbelprofiel, waardoor ze hun mogelijkheden op vervolgopleidingen verbreden. 

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven