Basisschool De Buut

Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer

Schoolfoto van Basisschool De Buut

Het team

Toelichting van de school

Wij maken gebruik van een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Deze leerkracht verzorgt de gymlessen. In groep 3 t/m 8 hebben de leerlingen twee keer in de week gym. In groep 1/2 hebben de leerlingen één keer in de week gym. Groep 1/2 speelt daarnaast iedere dag buiten, zodat zij voldoende ruimte krijgen om te bewegen. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het komt voor dat leerkrachten afwezig zijn door bijvoorbeeld ziekte, studie of andere bijzondere omstandigheden. Indien dit het geval is, wordt de volgende procedure gevolgd:

  1. Vragen of duo-collega extra wil werken
  2. Vragen of andere collega extra wil werken
  3. Inzet bovenschoolse vervangingspool
  4. Ouders met een lesbevoegdheid vragen of zij willen werken
  5. Inzet OOP in samenwerking met een leerkracht
  6. Inzet stagiaires met toezicht van andere leerkracht, directie of intern begeleider
  7. Bij ziekte van een kleuterleerkracht: vragen om 4-jarigen thuis te houden en de kleutergroepen samenvoegen
  8. Inzet directie/intern begeleider of ambulant personeel
  9. Leerlingen werken thuis


Uiteraard willen we de leerlingen het liefst zoveel mogelijk op school hebben. Het vinden van extra personeel of het inzetten van ambulant personeel is echter niet altijd mogelijk. We maken altijd de afweging wat het beste is voor alle groepen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Binnen het kleuteronderwijs is niet strikt aan te geven hoeveel uur exact aan de diverse vormingsgebieden wordt besteed. Het karakter van het kleuteronderwijs is zodanig dat de diverse vormingsgebieden geïntegreerd en gekoppeld worden aan de op dat moment in de belangstelling staande thematiek.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De Buut wil een plek bieden aan alle leerlingen. Wij kijken naar wat een leerling nodig heeft en passen daar ons onderwijs zoveel mogelijk op aan. Leerkrachten zijn in staat om leerlingen met verschillende niveaus en verschillende onderwijsbehoeften te bedienen. Indien nodig krijgen zij hier hulp bij van de intern begeleider. De Buut zijn we samen, dus alle teamleden voelen zich verantwoordelijk voor alle leerlingen. Hierdoor ontstaat er een vertrouwelijke, prettige sfeer waarbij leerlingen ervaren dat ze gezien worden door de leerkrachten. 

Uiteraard kan het voorkomen dat we moeten concluderen dat wij niet de juiste school zijn voor een leerling. In dat geval zullen wij met ouders, de leerkrachten, de intern begeleider en mogelijke externen kijken wat de best passende plek is voor deze leerling. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In De Buut is een speeltaalhuis van Gro-uP gevestigd. Wij streven ernaar om de peuters van het speeltaalhuis bij ons onderwijs te betrekken. Om dit te versterken, hebben we een medewerker aangenomen die zowel op het speeltaalhuis als op De Buut werkt. Deze medewerker is verantwoordelijk voor de doorgaande lijn tussen peuters en kleuters, zorgt voor een warme overdracht en wordt betrokken bij diverse activiteiten. 

Terug naar boven