Dominee G.H. Kerstenschool

Jolstraat 1 4401 JC Yerseke

  • Schoolfoto van Dominee G.H. Kerstenschool
  • Schoolfoto van Dominee G.H. Kerstenschool
  • Schoolfoto van Dominee G.H. Kerstenschool
  • Schoolfoto van Dominee G.H. Kerstenschool
  • Schoolfoto van Dominee G.H. Kerstenschool

Het team

Toelichting van de school

Naast een vakleerkracht voor bewegingsonderwijs, is nog een vakleerkracht voor lezen actief. Deze zogenaamde 'biebjuf' geeft in elke groep lessen rondom boeken en lezen om het lezen te stimuleren. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het kan gebeuren dat een leerkracht afwezig is door ziekte, familieomstandigheden, nascholing e.a. Is een leerkracht om de laatstgenoemde redenen afwezig; dan is dit vaak vroegtijdig bekend, zodat vervanging geregeld kan worden. Is een leerkracht afwezig door (plotselinge) ziekte, door familieomstandigheden e.d.; dan is het soms moeilijker om op korte termijn vervanging te regelen. We doen onze uiterste best om in elk geval geen klassen vrij te geven. Alleen in noodgevallen (als er geheel geen vervanger beschikbaar is) zal dit plaatsvinden. De school maakt voor de vervanging zoveel mogelijk gebruik van bevoegde leerkrachten. Het gebeurt zelden dat er een invaller komt, die de school niet kent. De school heeft een vaste kern van vervangers, die de school kennen en die op hun beurt vaak ook bekend zijn bij de kinderen.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De genoemde uren gelden ook voor groep 0 wanneer deze gedurende het schooljaar wordt opgestart.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Welkom bij Elorah Yerseke

Zoekt u een peutergroep waar uw zoon of dochter zich thuis voelt en die aansluit bij de gewoontes van thuis? Waar uw kind wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en waar hij of zij fijn speelt met leeftijdsgenoten? Kom dan eens kijken bij Elorah Yerseke.

Met de Bijbel als basis ontdekt uw kind de talenten die hij of zij van God heeft ontvangen. Wij stimuleren de groei van uw kind op het gebied van taal, rekenen, motorische en sociaal-emotionele vaardigheden. Een goede voorbereiding op de basisschool. Daarnaast mag uw kind bij ons echt kind zijn.

Waarom kiezen voor onze peutergroep?
- Vertrouwde speel- en leeromgeving vanuit de christelijk reformatorisch identiteit
- De Bijbel heeft een belangrijke plaats in ons dagprogramma
- Het stimuleert de taalontwikkeling
- Uw kind leert samen met leeftijdsgenoten sociale vaardigheden
- Leuke en uitdagende activiteiten die aansluiten bij de ontwikkeling van uw kind
- Het is een goede voorbereiding op school

Een goede start voor uw peuter
Spelenderwijs ontwikkelt uw peuter bij Elorah diverse vaardigheden. Uw kind kan fijn en beschermd spelen en wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Wij werken met Peuterstart. Dat bestaat uit gecertificeerde programma’s die uw kind in zijn of haar ontwikkeling stimuleren. Zo is uw kind goed voorbereid op de basisschool.

Komt uw kind naar Elorah? Dan maakt hij of zij al heel snel een nieuw vriendje: Bas. Bas is een pop die hoort bij Peuterstart en maakt samen met uw peuter allerlei herkenbare, leuke en spannende dingen mee. Deze methode wordt gebruikt naast de Bijbelse thema’s.

Benieuwd naar onze peutergroep?
U en uw kind zijn van harte welkom voor een rondleiding! Maak een afspraak via yerseke@elorah.nl, elorah.nl of stap eens binnen bij Elorah Yerseke. We maken graag kennis met u en uw zoon of dochter!

Terug naar boven