De Horn

Overloop 2 3961 KE Wijk bij Duurstede

  • Heeft een kind extra uitleg nodig? Geen probleem. Onze leerkrachten zijn hiervoor opgeleid en doen dit met veel plezier!
  • Wat zijn de capaciteiten van uw kind? Vanuit die kennis stellen wij de doelen. Op deze manier werken de kinderen  aan hun eigen doelen.
  • We springen over sloten, klimmen over hekken etc. Heerlijk buiten sporten!
  • Om de twee jaar fietsen de leerlingen van groep 7 en 8 van Amsterdam naar Tiel. Leren van de historie van deze waterweg.
  • Wat gaat goed, wat kan beter? Wie heeft een idee? De klassenvergadering nieuw dit schooljaar 2021/2022

Het team

Toelichting van de school

Op De Horn werken we met een groep enthousiaste leerkrachten die iedere dag weer zorgen voor kwalitatief goed onderwijs. Zij worden hierin ondersteund door de collega's van de leerlingenzorg, de conciërge, vrijwilligers en de directie van de school.

De Horn is een fijne werkplek voor de leerlingen en leerkrachten.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De leerkrachten die verlof hebben of ziek zijn worden indien mogelijk vervangen door een collega. Het wordt momenteel - februari 2023- steeds moeilijker om vervangende leerkrachten te krijgen. De leerlingen worden in voorkomende gevallen verdeeld of in het uiterste geval, bij ziekte van een leerkracht- naar huis gestuurd. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Horn heeft momenteel de beschikking over twee leslocaties. Lespunt ‘De Horn Overloop’ en locatie ‘De Horn Kompas’. De Horn heeft haar leerlingen verdeeld in jaargroepen.

Leerlingen van groep 1, de instroomgroep, worden opgevangen in een aparte groep. Als de groep in onze ogen te groot wordt, openen we een nieuwe groep 1. In februari 2022 hebben we twee groepen 1 van rond 20 leerlingen. De vierjarigen kunnen op deze manier een mooie start maken.

De leerlingen van groep 2/3 krijgen onderwijs in één groep. Deze combinatiegroepen worden bewust op deze manier geformeerd. Dit doen we sinds 2021 en de resultaten zijn buitengewoon goed. 

We streven daarbij naar een groepsgrootte van rond 25/30 leerlingen. Het aantal leerlingen in een groep willen we bewust beperken, om de kwaliteit van ons onderwijs te kunnen waarborgen. Naast de niet-gecombineerde groepen is het daarom mogelijk dat we combinatiegroepen formeren. Dit gebeurt in overleg met het schoolteam, ouders en de medezeggenschapsraad van de school.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De school werkt met de onderwijsdoelen van Parnassys.

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Schoolondersteuningsprofiel  

Kwaliteit van de school

We besteden veel aandacht aan de basisvaardigheden rekenen, taal, lezen, begrijpend lezen. We differentiëren op drie niveaus. Als het nodig is dan is het mogelijk om een eigen leerlijn te volgen. In de groepen 1 t/m 3 gaan we uit van de leerdoelen van het kind. Dit systeem willen we de komende jaren naar groep 4 en hoger uitbreiden.

Op enkele onderdelen, rekenen en spelling,  werken alle leerlingen op hun eigen niveau. Wij werken aan een veilig pedagogisch klimaat.

De eerste weken van het schooljaar tot aan de de herfstvakantie zijn voor ons ‘De gouden weken’. We werken tijdens deze weken intensief aan de interactie tussen leerling en leerkracht.  ‘Een goed begin is het halve werk’

De Horn werkt met het KIVA programma. Dit is een programma dat preventief de sociale veiligheid versterkt en een positieve groepsvorming stimuleert. Daarnaast bieden we het programma 'Rots en Water'aan.

De Horn heeft een aanbod voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben.  Wij bieden onder andere Spaans aan vanaf groep 5. Engels zit bij ons in het standaard pakket vanaf groep 1.

Met het IPC (international Primary Curriculum) programma werken onze leerlingen een hun zelfvertrouwen en ontdekken hun eigen talenten. Werken aan kennis en vaardigheden staat centraal bij IPC.

        Bewegen, gezonde voeding, sociale vaardigheden en seksuele vorming staan centraal in onze ‘gezonde school’ lessen.

                            Een gezonde geest in een gezond lichaam. We worden ondersteund door de GGD.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De school werkt samen met alle kinderopvangorganisaties in Wijk bij Duurstede.

  • Blos
  • De Kresj
  • Kind&Co
  • Spelerij Maatjes
  • Partou

Terug naar boven