De Horn

Overloop 2 3961 KE Wijk bij Duurstede

 • Heeft een kind extra uitleg nodig? Geen probleem. Onze leerkrachten zijn hiervoor opgeleid en doen dit met veel plezier!
 • Wij zijn een Kiva school. Kiva is het enige wetenschappelijk bewezen antipest programma in Nederland. Pesten? Nee, daar houden we niet van!
 • Op twee pleinen zijn watertappunten ge├»nstalleerd. Het cadeau van de ouders voor het 25 jarig jubileum van De Horn.
 • Ieder jaar gaan de leerlingen van groep 8 op stage bij Bartimeus in Zeist. Hoe is het om blind te zijn?
 • En na het sporten stimuleren we het drinken van water.

In het kort

Toelichting van de school

Geachte ouders,

De wereld waar in we leven en waarin jongeren opgroeien verandert snel. Het is daarom belangrijk dat de kinderen goed opgeleid worden. Ons onderwijs heeft de belangrijke taak hen voor te bereiden op hun toekomst. Wij staan open voor verandering en laten dit in de praktijk ook zien. Het inspireren van de kinderen is voor ons een belangrijke taak, onderwijs moet boeien. De komende generatie zal bereid moeten zijn om zich te blijven ontwikkelen. Goede oplossingen bedenken, innovatief denken, creatief zijn en goed kunnen samenwerken. Het was daarom voor ons een logische keuze om te starten met IPC  'International Primary Curriculum', de lessencyclus programmeren en de Engelse lessen vanaf groep ...een stap naar toekomstbestendig onderwijs.

Sociale vorming is voor ons een belangrijk onderdeel. Vanaf schooljaar 19/20 bieden we naast het KIVA programma vanaf groep 3 t/m 8 de lessen 'Rots en Water'aan. Dit programma vergroot de communicatie- en sociale vaardigheden bij kinderen. Het voorkomt en/of vermindert sociale problemen zoals pesten, uitsluiten, meelopen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. De lessen worden verzorgd door een gediplomeerde leraar.

                 De eeuw van uw kind lijkt niet meer op die van ons.... De Horn verandert mee

                                                  'De Horn'  voor de toekomst van uw kind

Missie en visie

Kenmerken van de school

 • Prettige werksfeer
 • Meertalig en IPC onderwijs
 • Blik op de toekomst
 • Sociale vorming is belangrijk
 • Gezonde geest / Gezond lichaam

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

                                                          Welkom op onze school.

De wereld waarin we leven en waarin jongeren opgroeien verandert snel.Het is voor ons een uitdagende taak om ook uw zoon of dochter hierop voor te bereiden.De komende generatie zal bereid moeten zijn om zich te blijven ontwikkelen, goede oplossingen bedenken, creatief en innovatief zijn, goed leren samenwerken en samen leven en leren,  verantwoordelijkheid te dragen voor gemaakte keuzes.Wij staan als team open voor verandering en proberen een voorbeeld te zijn voor onze leerlingen. 

                                          Ik ben als directeur trots op mijn gedreven team!

Weergave

Leerlingen
306
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De kinderen eten gezamenlijk in de klas onder toezicht van de leerkracht. Er zijn voor de ouders geen kosten aan verbonden.

Veelgestelde vragen

Weergave

Waar wonen de leerlingen van deze school? Toelichting

Bron

Terug naar boven