Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Leerplicht en extra verlof
In de Leerplichtwet staat dat uw kind de school moet bezoeken als er onderwijs wordt gegeven. Leerlingen mogen dus niet zomaar van school wegblijven. In een aantal gevallen is echter een uitzondering mogelijk. In deze gevallen kunt u als ouder een verlofaanvraag doen. Wij zijn bij het behandelen van deze verlofaanvraag gebonden aan de wettelijke bepalingen. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij de directeur of schoolleider.
Externe hulp
Externe hulp onder schooltijd aan kinderen uit alle groepen is in principe niet toegestaan in verband met het verlies aan lestijd, tenzij dit overduidelijk nodig is in het belang van de ontwikkeling van het kind. Hier kennen we één uitzondering op, omdat kinderen uit groep 1/2 nog vroeg in hun ontwikkeling staan is logopedie, fysiotherapie en speltherapie voor deze kinderen onder schooltijd toegestaan, mits de leraar op de hoogte is van de problematiek en bekend is met de reden waarom de therapie onder schooltijd wordt gegeven. De leraar zorgt ervoor dat de vorderingen in het leerlingdossier worden genoteerd en dat de kwaliteitscoördinator hiervan op de hoogte wordt gebracht. Voor alle andere vormen van externe hulp onder schooltijd aan kinderen uit de groep 1/2 geven wij in principe geen toestemming. Indien u van mening bent dat externe hulp onder schooltijd voor uw kind noodzakelijk is, verzoeken wij u schriftelijk een aanvraag voor toestemming bij de directie in te dienen. In de aanvraag dienen de redenen/argumenten duidelijk te zijn omschreven. De aanvraag wordt door de directeur beoordeeld en aan u retour gezonden.
Wij zijn ervan overtuigd dat onze kinderen optimaal tot leren komen in een veilige, vertrouwde schoolomgeving. Binnen kindcentrum Blink is er aandacht voor het creëren en behouden van een positieve schoolcultuur. Vanuit rust, regelmaat en structuur werken vaste en vertrouwde gezichten binnen opvang en onderwijs samen aan een veilig klimaat. Met respect voor elkaar hebben wij plezier, lachen, kletsen en leren wij samen.
De open, ruimtelijke indeling van Blink maakt ons extra alert op ons gedrag, want een positieve sfeer en een prettige leeromgeving maken wij samen. Met behulp van het schoolbrede programma KiVa maken wij er samen met alle kinderen en u als ouder een fijne schoolperiode van!
Protocol schorsing/verwijdering van leerlingen
In bijzondere situaties kan de school overgaan tot het schorsen of verwijderen van leerlingen. Er is een protocol time-out, schorsen en verwijderen waarin u alle informatie kunt terugvinden, deze vindt u op www.wijs-utrecht.nl.
Vertrouwensinspecteur Inspectie van het Onderwijs
Ouders kunnen de vertrouwensinspecteur van de Inspectie van het Onderwijs raadplegen wanneer zich in of rond de school (ernstige) problemen voordoen op het gebied van: seksueel misbruik, seksuele intimidatie, psychisch en fysiek geweld (waaronder pesten), discriminatie en radicalisering. Contactgegevens en meer informatie vindt u via de website:
https://www.onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/vertrouwensinspecteurs