JKC Talententuin

Tinnegieterstraat 6 5801 RK Venray

Schoolfoto van JKC Talententuin

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

We hebben de vragenlijst vanuit Scholen met Succes afgenomen in combinatie met leerlingtevredenheid. Het item sociale veiligheid is hierin meegenomen.

We hechten veel waarde aan de veiligheid en tevredenheid van kinderen. In ons programma 'Goed voor mekaar' en vanuit onze jenaplanaanpak zijn we structureel met kinderen in gesprek. Dit zijn zowel individuele als groepsgebonden gesprekken. Vaak gesprekken waar de stamgroepsleider bij betrokken is. Ook spelen onze mediatoren een rol bij het goed zicht houden op het welbevinden van onze kinderen. Zowel preventief als curatief kunnen zij handelen.

Een individuele 'toetsafname' zijn we als een momentopname en zo analyseren we deze dan ook. Echter we hechten er ook veel belang aan, omdat het kinderen de kans geeft om anoniem te reageren. Doordat het anoniem is, kunnen we natuurlijk niet actief iets met deze resultaten.

De toetsafname heeft ons geen nieuwe informatie opgeleverd en het zal ook onze koers niet veranderen. We blijven veel energie en tijd steken in het welbevinden van al onze kinderen, hier hoort veiligheid bij.

Het cijfer dat we 'kregen' viel ons wel tegen. We hadden hoger verwacht. Als we gedetailleerd naar de antwoorden kijken, vermoeden we dat er ook geregeld iets 'verkeerds' ingevuld is. Van verschillende kinderen hebben we een 0 gekregen, terwijl zij antwoorden dat ze het heel leuk vinden op school. In de komende gesprekken met de groepen (voornamelijk kringen) zal dit zeker ergens terugkomen. Komend jaar gaan we de toets dan ook anders inzetten, zodat ze allemaal tegelijk in rust de toets opstarten en afronden.

Afgaande op gesprekken met kinderen, hetgeen we binnen en buiten zien wat ouders ons teruggeven, zijn we tevreden over ons 'klimaat'. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

In het najaar hebben we peilingen onder kinderen, ouders en personeel uitgezet.

80 Ouders hebben de peiling ingevuld (53%). Dit is net voldoende om de uitkomsten representatief te laten zijn. JKC talententuin krijgt een 8,3. Op één onderdeel na scoort de school hoger dan het bestuursgemiddelde.

De ouders scoren op vrijwel alle onderdelen goed.

Opvallendheden zijn:

  • Relatief veel ouders geven aan dat kinderen BL niet leuk vinden (17%)
  • Ook lezen scoort niet geweldig hoog (14% geeft aan dat kinderen het niet leuk vinden)
  • Relatief veel ouders geven aan dat ze weinig tips krijgen over het begeleiden bij huiswerk (21%)
  • Welbevinden scoort nog vrij goed (83%) maar hebben we altijd graag hoger (m.n. vervelen en moe zijn valt op)

De hoge tevredenheid die ouders uitspreken is conform ons beeld. We hebben een prettig écht contact met ouders!

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven