Da Costa Basisschool Hoograven

Duurstedelaan 16 3525 AR Utrecht

  • Schoolfoto van Da Costa Basisschool Hoograven
  • Schoolfoto van Da Costa Basisschool Hoograven
  • Schoolfoto van Da Costa Basisschool Hoograven
  • 28 nationaliteiten op de Da Costaschool in Hoograven
  • Je nek leren uitsteken op de Da Costaschool

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof worden eerst de eigen ambulante leerkrachten ingezet waar mogelijk of de duo leerkracht wordt gevraagd extra te werken. Lukt dat niet dan vragen we een invaller aan bij de Flexpool van ons bestuur (PCOU)

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De Da Costaschool heeft 3 kleutergroepen, de Olifanten, de Beren en de Apen, waar de kinderen van groep 0/1/2 bij elkaar zitten. Gemiddeld brengen ze ruim twee jaar door bij de kleuters voordat ze naar groep 3 gaan. De vakken worden hier thematisch aangeboden, aansluitend bij de interesses van de kinderen. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op de Da Costaschool besteden we naast veel tijd aan rekenen, spelling en (begrijpend) lezen ook veel aandacht aan muziek en aan creatieve vormgeving. Ook is er ruim aandacht voor wereldoriëntatie, levensbeschouwing en zijn we een vreedzame school. Bijzonder is dat we al vanaf de kleutergroepen werken aan Engels. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school is bestemd voor kinderen vanaf vier jaar en is zo ingericht dat de leerlingen in principe in 8 jaar de Da Costaschool kunnen doorlopen. In deze 8 jaar wordt de basis gelegd voor het vervolgonderwijs. Voor de kinderen die extra ondersteuning hebben bieden we extra instructies en ondersteuning aan. Voor de kinderen die juist wat extra uitdaging nodig hebben hebben we ook een aparte groep in de school, de Giraffen. Er is ook een boven schoolse plusklas vanaf groep 5, samen met 3 scholen in de buurt. In het bijgevoegde schoolondersteuningsprofiel kunt u meer lezen over de ondersteuningsmogelijkheden op de Da Costaschool. 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De DaCostaschool vormt samen met vier scholen, de Ariensschool, de Hoge Raven, de blauwe Aventurijn en de Joh. de Doper,  een brede school. Daarnaast zijn de kinderopvang/BSO van Kind & CO/Ludens, de peuterspeelzaal, de voorschool en gemeentelijke sportvoorzieningen ook in de Brede school vertegenwoordigd. Dit betekent dat we samen aanvullende, aantrekkelijke activiteiten voor de kinderen kunnen organiseren, onder schooltijd en na schooltijd.

Terug naar boven