Openbare Basisschool De Noordster

Burg Geerlingstraat 2 9988 SC Usquert

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Noordster
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Noordster
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Noordster
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Noordster

Het team

Toelichting van de school

Op OBS De Noordster werken we met een compact team van 7 personen waarvan 4 leerkrachten, een Intern Begeleider, directeur en administratief medewerker. De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen 1x per week bewegingsonderwijs van een vakleerkracht en 1x per week van de eigen leerkracht. Groep 1/2 gymt met de eigen leerkracht. Vanaf groep 3 bieden we wekelijks vormingsonderwijs aan. Ieder jaar bieden we (indien mogelijk) stagiaires van de PABO of MBO-onderwijsassistent een plek om het vak te leren bij ons op school.

Vormingsonderwijs

Vormingsonderwijs laat zien wat geloof of levensovertuiging voor mensen kan betekenen. Onze school ziet dat als inspirerend en verrijkend, omdat kinderen zo een eigen kijk op het leven kunnen ontwikkelen. De lessen gaan uit van respect voor mensen die anders in het leven staan.

De wekelijkse lessen van drie kwartier worden verzorgd door bevoegde vakleerkrachten van diverse levensbeschouwelijke richtingen.

Dit schooljaar 2023/2024 bieden we GVO lessen aan en in het schooljaar 2024/2025 worden er HVO lessen aangeboden. We hebben gekozen (in overleg met de MR) voor een jaarlijkse wisseling van de lessen. Het ene jaar krijgen alle kinderen GVO lessen het jaar erop krijgen ze allemaal HVO lessen. Deze lessen zijn altijd vrijwillig, mocht u bezwaar hebben tegen het volgen van de GVO/ of HVO lessen kunt u dit bij de directie van de school aangeven. Als uw kind niet mee mag doen met de GVO/ HVO lessen dan wordt er geen andere les aangeboden. Uw kind kan tijdens de GVO/ HVO lessen in een andere ruimte bijvoorbeeld lezen of even tekenen.

Wij roosteren de lessen zo in dat uw kind geen kernvakken mist, zoals rekenen en taal. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden. De rijksoverheid betaalt deze lessen.

Ga voor meer informatie naar de website www.vormingsonderwijs.nl

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Af en toe maken we op school bij afwezigheid van de leerkrachten gebruik van invallers. Over het algemeen lukt dat. Indien er geen vervanging beschikbaar is kijken we eerst naar en interne oplossing bijv. door het combineren van groepen. Indien ook op die laatste wijze geen oplossing voorhanden is, kunnen we genoodzaakt zijn om te besluiten, groepen vrijaf te geven. U wordt daarover altijd zo spoedig mogelijk ingelicht

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Terug naar boven