Openbare Basisschool De Noordster

Burg Geerlingstraat 2 9988 SC Usquert

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Noordster
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Noordster
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Noordster
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Noordster

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij OBS De Noordster!

Wij willen u met de informatie op deze site een goed overzicht bieden van onze school. Wanneer u nog meer over onze school wilt weten, kunt u terecht op onze website www.noordster.goudonderwijs.nl.

Team OBS De Noordster

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

OBS De Noordster is één van de scholen van stichting Goud Onderwijs. De school staat centraal in het dorp tussen het oudere dorpsdeel op de wierde en de nieuwere wijkjes op de klei. Vriendjes en vriendinnetjes wonen in de buurt en kinderen kunnen al jong zelfstandig naar school komen. Op obs De Noordster is ieder kind welkom. Dit betekent dat onze leerlingenpopulatie heel divers is; zowel kinderen met een niet-godsdienstige achtergrond, als kinderen uit gelovige gezinnen weten de weg naar de school te vinden. Dit maakt obs De Noordster tot een echte dorpsschool. In november 2022 zijn we verhuisd naar een nieuw schoolgebouw. We delen dit gebouw met de kinderopvang. Ook hebben we een nieuw, groener schoolplein gerealiseerd. 

Het leerlingenaantal van de school is gestabiliseerd. De daling van de afgelopen jaren is gestopt en we verwachten voor de komende jaren een lichte groei. Concreet betekent dit dat we onderwijs bieden aan rond de 55 leerlingen en dat we komend schooljaar met vier combinatie groepen gaan werken; groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
52
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven