Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle speciaal onderwijs scholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar verblijfsjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar verblijfsjaar en naar leeftijd. Het verblijfsjaar is het totaal aantal jaren dat de leerling op het speciaal onderwijs zit. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Wij werken met een vijf gelijke dagenmodel, waardoor tussenschoolse opvang niet nodig is.
Reguliere opvang voor en na schooltijd en in schoolvakanties is niet verbonden aan onze school. Vaak gaan leerlingen naar buitenschoolse opvang in hun woonplaats.
Als reguliere buitenschoolse opvang niet haalbaar is voor een kind, ondersteunt de school in de zoektocht naar andere opvangmogelijkheden.
Voor het thema Welbevinden hebben wij sinds oktober 2016 het vignet van de gezonde school behaald.
Voor het thema Relaties en Seksualiteit hebben wij het gezonde school certificaat sinds juni 2019.
Met logopedie en fysiotherapie op school werken we aan taalgebruik, communicatie en (schrijf)motoriek. Dit wordt door een externe partner uitgevoerd op school tijdens schooltijd. Bekostiging vindt plaats via de zorgverzekering van ouders.
De jeugdgezondheidszorg van de GGD volgt de ontwikkeling en gezondheid van leerlingen tijdens de schoolperiode. Dit is een wettelijke taak die gebeurt in opdracht van de gemeente. Jeugdartsen en doktersassistenten werken hierbij samen met school en ouders. Meer informatie vindt u in het Artikel schoolgids S(B)O 2024. De jeugdarts zit in onze commissie van begeleiding. In deze commissie bespreken wij de ontwikkeling en onderwijsbehoeften van de leerlingen.
Wij werken intensief samen met jeugdzorg van entrea lindenhout. Ondersteuning vindt ook tijdens schooltijd plaats.
Op individueel niveau werken we met veel andere instanties en hulpverleners samen, zoals bijvoorbeeld sociale wijkteams, Veilig Thuis en jeugd GGZ.We hebben veel contact met andere scholen in de regio, zowel regulier als speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Dit gaat vooral over doorverwijzing en terugverwijzing van leerlingen.
De plaatsing van leerlingen en het verkrijgen van een toelaatbaarheidsverklaring voor leerlingen verloopt via een samenwerkingsverband. Wij werken vooral samen met Samenwerkingsverband Stromenland.
Ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland geeft duidelijkheid over passend onderwijs. Heb je vragen over passend onderwijs, wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Dan kun je terecht op onze school of bij ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland. De website is www.steunpuntnijmegenstromenland.nl. Het ouder- en jeugdsteunpunt is een initiatief van samenwerkingsverband Stromenland en samenwerkingsverband V(S)O Nijmegen. Op de website vind je informatie over passend onderwijs die toegankelijk, leesbaar en begrijpelijk is. De informatie bestaat vooral uit veel gestelde vragen en antwoorden, voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Je vindt er ook uitleg van begrippen en handige links. En wil je een vraag stellen? Dan kun je contact opnemen met ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland. Op de website van Stromenland, www.stromenland.nl staat meer inhoudelijke informatie voor ouders en leerlingen, over hoe zaken in de regio Stromenland geregeld zijn. Bijvoorbeeld over hoe ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband geregeld is, welke scholen erbij horen, documenten etc.