Brede School Antonius, de Vecht

Kerkstraat 36 7396 PH Terwolde

  • Schoolfoto van Brede School Antonius, de Vecht
  • Schoolfoto van Brede School Antonius, de Vecht
  • Schoolfoto van Brede School Antonius, de Vecht
  • Schoolfoto van Brede School Antonius, de Vecht
  • Schoolfoto van Brede School Antonius, de Vecht

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de pagina van Brede School Antonius in De Vecht, een gezellige dorpsschool in een groene omgeving. 
De school staat in een groene omgeving met veel boerenbedrijven. Op onze school voelen we ons verbonden met elkaar. We zeggen dan ook: “onze school is een samenleving in het klein. Alle ‘bewoners’ zorgen voor de school en voor elkaar.”  Iedereen is anders. En die verschillen mogen er zijn.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Betrokken
  • Dapper
  • Samen beter

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze kinderen komen uit de naaste omgeving van de school. De Vecht is een kleine dorpskern met minimale voorzieningen. Het buitengebied met veel boerenbedrijven is groot en hoort bij de gemeenschap van De Vecht. De bewoners zijn sterk betrokken bij elkaar en dragen zorg voor elkaar en hun leef- en woonomgeving. Het verenigingsleven is sterk aanwezig. Samen feesten en bijzondere momenten vieren is belangrijk, met de nadruk op samen. Voor kinderen is het een voorspelbare en vertrouwde basis om in groot te worden, iedereen kent elkaar en zorgt voor elkaar. Dit zie je ook terug in de sfeer op de school. De school wordt door enkele gezinnen buiten De Vecht bezocht, deze kinderen worden opgenomen in de schoolcultuur. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
75
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven