Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
- groep 1/2a - Laura Baltazar De Seixas, Jessica Nederlof
- groep 1/2b - Michelle Karels
- groep 1c - Joany de Leeuw
- groep 3 - Evelyn Sonders, Milou Erkelens
- groep 4 - Davey Mulder
- groep 5 - Nienke Vogel, Lisa v/d Sluis
- groep 6/7 - Georgia van Hulst, Annemieke Mori
- groep 8 - Nadine Koning- van de Nadort, Tom Hendriks
Vakleerkracht gymnastiek:
- Vivian Fok
Directie en onderwijsteam:
- Wilco van der Maas - directeur
- Diane Amelo - adjunct-directeur, intern begeleider
- Marloes Kreuze intern begeleider
- Michelle Karelse - coördinator onderbouw
- Evelyn Sonders - coördinator middenbouw
- Annemieke Mori - coördinator bovenbouw
Vakleerkrachten muziekonderwijs:
- Lloyd Amelo
Vakleerkracht MI (meervoudige intelligentie):
- Nadine Koning- van de Nadort
Andere personen in school:
- Lloyd Amelo: preventiecoach, anti-pest-coördinator, vertrouwenspersoon
- Marloes Kreuze, vertrouwenspersoon Nissewijs
- Lieske Langelaar: leraarondersteuner
- Barbara Hoogerdijk: leraarondersteuner
- Lisa vd Sluis: leraarondersteuner
- Lindsay Idsinga: onderwijsassistent
- Kayleigh van der Meer: administratief medewerkster
- Nadine Koning - van de Nadort: Intern schoolopleider
- Frida Sellis: ICT coördinator
- Davey Mulder: ICT coördinator
Internzorgteam:
- Diane Amelo: intern begeleider
- Marloes Kreuze: intern begeleider
- Lauretta Minderhout: schoolbegeleider
- Lloyd Amelo: preventiecoach
- Bart Kok: school maatschappelijk werker
De onderwijstijd is de tijd die besteed wordt voor de uitvoering van het onderwijsprogramma. In onderstaande urentabellen wordt globaal weergegeven hoeveel tijd we per week aan de verschillende vakken besteden. Voor het basisonderwijs geldt dat iedere school minimaal 7520 uren les moet geven, gerekend over 8 schooljaren. Het effectief benutten van de voorgeschreven onderwijstijd ziet de Piramide als één van de voorwaarde voor het leveren van de onderwijskwaliteit. Gedurende 8 schooljaren moeten wij 7520 onderwijsuren aanbieden. Dit betekent 940 lesuren per jaar. Binnen de school wordt gewerkt met een urentabel. In de urentabel wordt per groep aangegeven hoeveel minuten er aan de verschillende vakken wordt besteedt per week.
De Piramide verzorgt onderwijs aan kinderen van 4 t/m 12 jaar;
De Piramide is een school voor regulier onderwijs;
De Piramide biedt passend onderwijs m.b.v. arrangementen.
Kinderen met specifieke onderwijsbehoefte(n): inzet van samenwerkingsverband Onderwijscollectief
Op iedere basisschool zijn er kinderen met specifieke onderwijsbehoeften. Zo ook op onze school. We willen leerlingen zo veel mogelijk binnen de groep op onze eigen school begeleiden en ondersteunen. Voor iedere leerling met specifieke onderwijsbehoeften is er een goede oplossing te vinden. Kinderen met meer specifieke onderwijsbehoeften worden besproken in het schoolondersteuningsteam om te bepalen welke inzet er nodig is. Onze school kan met de inzet van de eigen expertise vaak tegemoet komen aan de (ook meer specifieke) onderwijsbehoeften van uw kind.
Wanneer blijkt dat er toch meer of andere expertise nodig is, dan schakelt de school samenwerkingsverband Onderwijscollectief in. Het samenwerkingsverband is beschikbaar voor alle scholen op Voorne-Putten, Rozenburg en gaat samen met de ouders en school kijken welke ondersteuning er ingezet kan worden. Het samenwerkingsverband heeft zelf specialisten in huis die deze ondersteuning kunnen bieden, maar kan ook andere experts inhuren wanneer dit nodig is. Daarnaast werken scholen samen in een zogenoemd Regionaal Overleg (ROK) waar scholen binnen een wijk/gemeente samenwerken om zo goed mogelijk onderwijs te bieden aan alle kinderen in de wijk/gemeente. Als er zorgen zijn of een school handelingsverlegen is, dan wordt dit besproken in het ROK en ondersteunen scholen elkaar met de in het ROK aanwezige expertise. Soms kan bijvoorbeeld een andere basisschool binnen hetzelfde ROK beter voldoen aan de onderwijsbehoeften van een kind.
Wanneer geen van de reguliere basisscholen meer kan voldoen aan de onderwijsbehoeften, dan zal het samenwerkingsverband, samen met ouders, school en andere experts, onderzoeken welke school hier wel aan kan voldoen. Als de uitkomst een school voor speciaal (basis-)onderwijs is, dan geeft het samenwerkingsverband de toelaatbaarheidsverklaring af die nodig is voor de inschrijving op deze scholen.
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
Burgerschap en ons onderwijs
Het onderwijs bevordert actief burgerschap en sociale cohesie op doelgerichte en samenhangende wijze, waarbij het onderwijs zich in ieder geval herkenbaar richt op:
- Het bijbrengen van respect voor en kennis van basiswaarden van de democratische rechtsstaat, zoals verankerd in de Grondwet, en de universeel geldende fundamentele rechten en vrijheden van de mens, en het handelen naar deze basiswaarden op school;
- Het ontwikkelen van de sociale en maatschappelijke competenties die de leerling in staat stellen deel uit te maken van en bij te dragen aan de Nederlandse democratische samenleving;
- Het bijbrengen van kennis over en respect voor verschillen in godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, afkomst, geslacht, handicap of seksuele gerichtheid alsmede de waarde dat gelijke gevallen gelijk behandeld worden.
Op onze school besteden wij aandacht aan burgerschap in de lessen van onze wereldoriënterende methoden van Naut, Meander en Brandaan. De sociaal-emotionele methode ‘Goed gedaan’ geeft de leerkracht de nodige handvatten om de leerling te sterken in de ontwikkeling naar kennis en respect hebben voor de medemens. Daarnaast zijn de (fysieke) lessen van de trainer van Rots en Water een mooie aanvulling voor groepen of individuele leerlingen die meer moeite hebben met de basisvaardigheden.
Onze school heeft extra aanbod voor het jonge kind: Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)/peuteropvang. Op de locatie Schenkel werken wij samen met Klein Maar Dapper. We gebruiken daarbij VVE Startblokken.