School Bleyburgh SO

Menuet 72 3363 KH Sliedrecht

Schoolfoto van School Bleyburgh SO

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De school is eigen risicodrager.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We besteden in ons onderwijs binnen verschillende leergebieden aandacht aan de theorieen laten leerlingen zien en ervaren hoe ze dit toepassen in de praktijk. De mate waarin aandacht is voor bepaalde vakken verschuift gedurende de gehele schoolperiode.

We stellen de groepen zo veel mogelijk samen op basis van leeftijd en cognitieve behoeftes.

Schooltijden

Maandag    08.30 – 14.30 uur
Dinsdag     08.30 - 14.30 uur
Woensdag  08.30 - 12.00 uur
Donderdag 08.30 - 14.30 uur
Vrijdag      08.30 - 14.30 uur

De school is open voor leerlingen vanaf 08.15 uur.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

alle leerlingen maken hetzelfde aantal uren gedurende de schoolloopbaan

Overige leerjaren

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

School Bleyburgh is een school voor Speciaal Onderwijs (SO)voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZML) in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

We zijn specialist in onderwijs voor leerlingen met een verstandelijke beperking.

Voor leerlingen die naast hun beperking bekend zijn met autisme bieden we extra begeleiding en bestaan er speciale auti-groepen.

Tevens heeft de school een SO+ voor leerlingen die meer cognitieve uitdaging nodig hebben.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

SO Bleyburgh behoudt zijn rol binnen het samenwerkingsverband en breidt deze waar mogelijk uit richting een nieuw aanbod en nieuwe doelgroepen. Onze school werkt volgens een gestructureerde en effectieve opbrengstgerichte (OGW) en handelingsgerichte (HGW) aanpak. Het pedagogisch en didactisch klimaat binnen de school sluit aan bij onze (veranderende) leerlingenpopulatie.  Onze school is een leergemeenschap met competente medewerkers met een professionele instelling. Voor het SO geldt: Natuurlijke samenwerking met de basisschool omzetten in een gezamenlijk visie op pedagogiek en didactiek. Onderzoeken hoe er aangepast individueel onderwijs elders op locatie kan worden gegeven aan leerlingen die een leervraag hebben en tegelijkertijd (zeer) beperkt onderwijs kunnen volgen. Uitbreiding van onderwijsaanbod aan de 'randen' van het huidige aanbod. Denk aan leerlingen die qua intelligentie op het school thuis horen maar sociaal emotioneel gebaat zijn een individuele aanpak op locatie bijv. ASVZ.  Versterken van expertise op het gebied van leerlingen met lage intelligentie en autisme, down en hechtingsstoornissen. Het realiseren van een eenduidige onderwijsaanpak middels een missie/visie traject.   

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven