IKC De Skeakel

Skoalstrjitte 14 8855 HL Sexbierum

Schoolfoto van IKC De Skeakel

Het team

Toelichting van de school

Ons team bestaat uit de directeur, intern begeleiders (IB), leerkrachtondersteunerts, leerkrachten, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers (PM). Samen gaan wij ervoor om elke dag het beste onderwijs en opvang te bieden voor onze kinderen waar elk kind kan zij wie die is. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof van leerkrachten kunnen scholen steeds moeilijker vervanging vinden. Deze problematiek zal naar verwachting de komende jaren toenemen. De vereniging is gehouden aan de bepalingen in de Wet Werk en Zekerheid (WWZ), waardoor invallers maar een beperkt aantal keren kunnen invallen. Voor de oplossing van deze problemen werken we samen met ander schoolbesturen in de regio. Op verenigingsniveau hebben we een verzuimprotocol vastgesteld. Hierin staan de stappen die de schoolleiding neemt als er vervangers nodig zijn. Voor de vervanging vragen we:

invalkrachten, die op de invallerslijst van de vereniging staan;

parttimers die werken aan de school en die in noodsituaties willen bijspringen.

A) verschuiven: wanneer wel een vervanger voor een andere groep beschikbaar is, zullen we intern gaan wisselen; indien een LIO aanwezig is, zetten we de vrij geroosterde leerkracht in.

B) ruilen: lesvrije momenten van leerkrachten ruilen; uren van de intern begeleider, of bouwcoördinator ruilen.

C) verdelen: de groep over andere groepen verdelen (tot maximaal een dag).

D) naar huis sturen: In het uiterste geval sturen we de kinderen naar huis. Daarbij gelden de volgende afspraken: in principe niet op de eerste dag; we informeren ouders / verzorgers schriftelijk of telefonisch zodat zij opvang thuis kunnen regelen.

De schooldirecteur wordt in principe niet in zijn ambulante tijd voor vervanging ingezet.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Wet op het primair onderwijs schrijft in grote lijnen voor welke vak en vormingsgebieden aan de orde moeten komen. Om concreet te maken wat een leerling aan het einde van de basisschool moet kennen en kunnen, heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de kerndoelen en referentieniveaus basisonderwijs ontwikkeld. De Skeakel gebruikt alleen moderne lesmethoden die aan de eisen voldoen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Passend onderwijs en schoolondersteunings profiel. De schoolbesturen van het basisonderwijs in Friesland dragen gezamenlijk, in de Stichting Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Fryslân, de verantwoordelijkheid voor goede onderwijsondersteuning voor elke leerling in Friesland. Deze bestuurlijke krachtenbundeling sluit aan bij landelijke ontwikkelingen: vanaf 1 augustus 2014 heeft elk schoolbestuur ‘zorgplicht’. Besturen zijn vanaf die datum wettelijk verplicht alle kinderen passend onderwijs te bieden. Dit kan zijn: op de eigen school of op een andere, beter passende school. Iedere school heeft haar kwaliteiten en ontwikkelpunten beschreven in een zogenaamd schoolondersteunings profiel (SOP). In het schoolondersteuningsprofiel staan de volgende onderdelen beschreven: 

een korte typering van onze school.

de kwaliteit van de ondersteuning waarop alle kinderen kunnen rekenen.

de deskundigheid waarover onze school kan beschikken.

de voorzieningen die wij hebben om leerlingen extra ondersteuning te bieden.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

vanuit onze stichting blijven we werken aan de verschillende expertises om deze te verbreden en te verdiepen om zo binnen 'Passend Obderwijs' de juiste zorg te bieden. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wij zijn een Integraal Kind Centrum (IKC). Kinderen in de leeftijd van 0 t/m 13 jaar kunnen bij ons terecht. Kinderen in de leeftijd van 0 t/m 3, welke een VVE verwijzing hebben, kunnen ook prima bij ons terecht. Op het moment dat het kind bijna 4 jaar wordt gaan we kijken of hem/haar het onderwijs kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft. Mocht dat niet zo zijn, dan kijken we samen met de ouders welke school goed past bij de wensen en behoeften van ouders en kind.

Terug naar boven